VBRO

Jack Rijsdijk maakt comeback met zomerse feestplaat ‘Plekkie in de zon’

De in Rotterdam geboren zanger Jack Rijsdijk zingt ondertussen al meer dan 40 jaar. Inmiddels woont hij al een jaar of 23 in het Friese dorpje Tzummarum onder de rook van Franeker. Via Roy van der Veen en Akkelien Edes kwam Jack bij een artiestenparade in contact met producer Roy Otters van de ANRO studio. Roy en Akkelien hadden namelijk een paar maanden geleden een hedendaagse versie van ‘Zoals vrienden doen’ bij Roy opgenomen en over de manier waarop Otters werkt waren ze zeer tevreden. Dat was dan ook de reden dat Jack opdracht gaf om na 10 jaar van afwezigheid weer een single op te nemen. Het resultaat is een heerlijk zomers lied gebaseerd op de klassieker ‘The Battle Of New Orleans’ die later door Les Humphries Singers omgedoopt werd tot de wereldhit ‘Mexico’.

Jack: ‘Het spreekwoord “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” geldt ook voor mij. De laatste jaren gooide mijn gezondheid vanwege een onzichtbare ziekte roet in het eten. Ik ben mijn baan kwijtgeraakt en wilde niet als een kluizenaar gaan leven. Ik heb daarom de hooivork weer opgepakt als artiest en heb zelf de Nederlandstalige tekst geschreven van mijn nieuwe single ‘Plekkie in de zon’. Roy Otters heeft een compleet nieuw arrangement vol zomerse klanken gemaakt dat je gewoon vrolijk stemt. Ik heb het idee dat deze plaat wel blijft hangen bij het publiek dat voornemens is aanwezig te zijn bij de single presentatie die plaats gaat vinden op zaterdag 12 augustus 2023 bij Tapperij ’T Noord’ in Franeker. Meewerkende artiesten zijn: Siemie Wolberts, Akkelien Edes, Roy van der Veen en Hermina Noordstra. De aanvang is vanaf 20.00 uur en de entree is gratis. Ik hoop dat dit het begin is van een mooi vervolg op mijn toch al indrukwekkende muzikale carrière.’

De single ‘Plekkie in de Zon’ is te streamen bij de bekende portals. De clip, is opgenomen door Roy Otters. Jack Rijsdijk is te boeken via zijn socials en bij Zijlstra Sound & Events.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat