VBRO

Jan Biggel luistert nog steeds niet naar zijn moeder

Als er één zanger is die de laatste tijd boven het maaiveld uitsteekt is dat Jan Biggel wel. Als er dan nog iemand is die op z’n klompen aanvoelt dat Nederland de komende jaren nog veel meer van hem gaat horen is dat Adrie van den Berk van Berk Music uit Eindhoven. Na een goed gesprek tussen Jan en Adrie besloten de mannen om een samenwerking aan te gaan. De aanleiding was natuurlijk het megasucces van Ons moeder zeej nog waarmee Jan landelijke bekendheid verwierf. Bij vrijwel elk Nederlandstalig radiostation wordt deze knaller al bijna een jaar lang grijs gedraaid.

De opvolger Ha’k jou maar nooit gekend is als het ware een autobiografisch nummer dat volgens Jan op waarheid berust. Samen met producer Waylon van der Heijden heeft Jan de klassieker The Free Electric Band van Albert Hammond onder handen genomen. Het resultaat is een feestknaller van jewelste die zonder twijfel het publiek in beweging zal brengen. Jan en Waylon weten precies wat ze aan elkaar hebben. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld. Jan vergelijkt Waylon met een tekenaar en zichzelf als diegene die het geheel inkleurt.

De manier waarop Ha’k jou maar nooit gekend is ontstaan is best bijzonder te noemen. Op het moment dat Jan met Waylon in gesprek ging over z’n nieuwe single had Jan enkel vier zinnetjes op papier gezet over iets dat hij zelf had meegemaakt tijdens één van z’n eerste serieuze relaties. Ik was nog jong en ging op een gegeven moment met haar samenwonen. Ze had verwacht dat ik ging strijken en poetsen. Als ik ging tanken kreeg ik de pinpas mee die ik vervolgens weer in moest leveren. Over die relatie kan ik overigens nog wel tien liedjes schrijven, glundert Jan.

Ondanks dat Jan nog geen twee jaar bezig is heeft hij al veel dingen mee mogen maken. Bijzonder noemt hij de talloze grappige momenten die op beeld zijn vastgelegd met zijn maatje Arno Sloot die echter op 14 januari jl. totaal onverwachts overleed. Samen hadden ze een aantal spraakmakende duetten gelanceerd. Ruim een maand geleden presenteerde Jan samen met de Alpenzusjes de hilarische hit Superman. In de spectaculaire clip ontpopt Biggel zich als een ware held.

Ha’k jou maar nooit gekend, is vanaf 11 maart 2022 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Kevin Madero, is oa. te bewonderen op het YouTubekanaal van Berk Music.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat