VBRO

Jo Vally een hele week lang VBRO-Trotsplaat met lente-single

Iedere week wordt bij VBRO een nieuwe Trotsplaat gekozen. Vanaf maandag 26 april is dat ‘Ik breek alleen m’n eigen hart’, de nieuwe single van Jo Vally.

Jo heeft, net als iedereen, zijn buik vol van heel het ‘coronagedoe’, maar houdt naar eigen zeggen vooral voor zijn fans de moed erin. Meer nog, de zanger uit het Vlaams-Brabantse Meise trakteert zijn trouwe schare fans op geregelde tijdstippen op welgekomen muzikale ontspanning tijdens zijn felgesmaakte, professionele livestreams, is volop aan het werken aan een nieuw album waar zijn fans naar mogen uitkijken en serveert nu alvast een voorsmaakje daarop met zijn nieuwe single ‘Ik breek alleen m’n eigen hart’.

Niemand minder dan fijne collega en goede vriend Bart Herman kroop voor Jo in de pen en schreef de Nederlandstalige tekst voor deze cover van de easy listening-classic ‘Only a Fool Breaks His Own Heart’. Het originele nummer uit 1964 brak geen potten, maar de versie van de Caraïbische zanger Mighty Sparrow samen met Byron Lee and The Dragonaires schopte het in 1978 wel tot de top van de hitlijsten in de UK en Nederland. Het is deze versie die bij Jo Vally al lang op het lijstje stond om te coveren en bij het horen van het eindresultaat, was de zanger ervan overtuigd dat dit een single moest worden, zo zegt hij zelf:

“Voor we aan het nieuwe album begonnen, had ik enkele titels opgeschreven die ik zeker wou coveren en dit was er één van. Het stond eigenlijk al langer op mijn lijstje, want ik vind het een fantastisch nummer, maar nu paste het perfect in het concept van de nieuwe plaat. Bart (Herman) is voor de vertaling heel dicht bij het origineel gebleven, wat ik zeer fijn en erg geslaagd vind, en we hebben de muziek volledig opnieuw en live ingespeeld. De tekst gaat over een gebroken liefde en aangezien ik zelf ook al heel wat meegemaakt heb in mijn leven, kan ik me er perfect in inleven.

Ik hoop dat we het nieuwe album, dat een mix wordt van covers en eigen geschreven nieuwe nummers, half juli kunnen voorstellen aan een live publiek, want dat mis ik echt het meest van al. Van bij het prille begin van de coronacrisis ben ik gestart met livestreams. Eerst werden die gewoon gefilmd met mijn smartphone, maar ondertussen werk ik met een professioneel productieteam voor de opname en het uitzenden ervan. Die livestreams zijn absoluut nodig om contact te kunnen houden met mijn fans en muzikanten. Ik doe dat ook wel graag, maar ik hunker echt naar een volwaardig podium voor een live publiek, want ik ben heel dat coronagedoe meer dan beu!”, besluit een energieke Jo Vally. Volgende week dus de VBRO-Trotsplaat!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat