VBRO

Johan Vlemmix en Said Bounadir fluiten de hele dag als EEN BLIJE KANARIE

Het deuntje van de nieuwe single Een blije kanarie die Johan Vlemmix samen met Said Bounadir uitbrengt bij platenlabel Rood-Hit-Blauw krijg je simpelweg niet meer uit je hoofd. De hilarische tekst, geschreven door Pascal de Vormer en Peer Pruysenaere, vertolkt de tegenslagen die je in het dagelijks leven zoal mee kunt maken. Desondanks blijf je fluiten alsof er niets aan de hand is. Al met al een grappig gimmick lied welk past bij Johan die de inmiddels bekende party assistent Said zo ver kreeg om samen met hem de studio van Joris van Dijk (Sonic Solutions) in te duiken.

Johan: Het idee van dit alles is afkomstig van Ronald Visch RHB. Tijdens een bezoekje dat ik bracht bij hem op kantoor in Nijkerk liet hij mij een demo horen die als het ware op mijn lijf was geschreven. Ik heb namelijk in het verleden vaak opgetreden als kip en kanarie. Ooit heb ik nog een lied gemaakt over de vogelgriep. Ik gaf aan dat dit nummer helemaal bij mij zou passen en zag het al voor me om dit met Said te doen. Hij houdt er ook van om van alles een feestje te maken en snapt precies hoe dat werkt. Als je hem ziet krijg je al een lach op je gezicht. Omdat we allebei niet echt professionele zangers zijn was het tijdens de opname ook lachen, gieren en brullen. Na veel oefenen is het toch aardig gelukt en dat maakt het nummer speciaal. Het is een positief zomerliedje dat helemaal bij deze tijd past. Wij zijn ook erg benieuwd hoe de mensen gaan reageren en als er vraag naar is, gaan we samen optreden, uiteraard in een passende outfit. Wij verwachten dat het op TIKTOK wel eens een succes kan worden.

Bij zo een bijzondere plaat hoort natuurlijk ook een bijzondere videoclip. De beelden hiervoor zijn geschoten op het Dino Experience Park in Gouda. Het is een soort midgetgolfbaan in de stijl van de dinosaurus. Het moge duidelijk zijn dat het tijdens de clipopname een groot feest was. Leuk om te melden is dat er een rolletje is weggelegd voor Lindsey, een enorme fan van Nederlandstalige muziek en van beide zangers. Lindsey zet zich in voor Stichting MUCO – https://www.mucofriends.com

De CD-single Het blije kanarielied is vanaf 29 juni 2022 verkrijgbaar. De videoclip opgenomen door Ron Schmidt zal ter promotie van de nieuwe single op diverse Televisiestations en Youtube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat