VBRO

John Terra maakt nieuwe versie van hit die hij schreef voor Yasmine

Songwriter en muziekproducer John Terra is een absoluut icoon in de Vlaamse muziekwereld. Naast eigen hits – zoals onder andere ‘Is er een ander tussen jou en mij?’ (1973) en ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’ (1981) – schreef Terra ook tientallen hits voor bekende Belgische artiesten. Nu lanceert hij een remake van het nummer ‘Diep In Mij’, een lied dat hij schreef voor Yasmine, die er in 2004 een absolute hit mee scoorde. Later dit jaar komt John Terra met een driedelige cd-box. Daarop staan zijn grootste hits, maar ook heel wat nieuw werk.

John Terra scoorde tal van hits en werkte daarnaast achter de schermen als succesvol muziekproducent van allerlei bekende Belgische artiesten. Hij schreef en producete hits voor onder andere Dana Winner, Helmut Lotti, Bart Kaëll en Willy Sommers. Voor Lisa Del Bo schreef hij onder meer de inzending waarmee zij België vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.
Nu brengt hij zélf nog eens een nummer uit: ‘Diep In Mij’, een duet met Lissa Lewis. Een verrassende combinatie: Terra, met zo’n 52 jaar ervaring, gekoppeld met de jeugdige en veelbelovende Lissa.
John Terra: “Het nummer ‘Diep in Mij’ vind ik zelf één van mijn mooiste nummers. Het kon dus niet ontbreken op mijn album. Bovendien is het ook een eerbetoon aan Yasmine.  Een klakkeloze cover wilde ik er niet van maken, daarom trok ik Eric Melaerts aan, die als producer een belangrijke rol speelde in de carrière van Yasmine. Hij schreef een dijk van een arrangement op het origineel nummer. Eric en ik vonden we dat we de originele versie onaangetast moesten laten.”
De single is een voorloper van een drieledig album dat in het voorjaar van 2022 verschijnt. Op één cd van het drieluik staat een selectie aan liedjes die Terra schreef voor collega-artiesten.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat