VBRO

John van Krimpen blaast ADIO ADIO ADIO nieuw leven in

In 1970 brachten Corry en de Rekels de vinyl single Huilen is voor jou te laat uit. Op de B kant werd het nummer Adio Adio Adio geplaatst. Beide liedjes zijn uitgegroeid tot ware klassiekers. Omdat meerdere zangeressen Adio Adio Adio al eens hadden gecoverd vond John van Krimpen het een uitdaging om dit lied als zanger nieuw leven in te blazen. Voor zover hij na kon gaan is er nog geen uitvoering verschenen die door een man was ingezongen. De originele tekst die destijds door Pierre Kartner is geschreven werd hierdoor enigszins aangepast. Voor deze single ging John een samenwerking aan met studio Jaap van Didden uit Vlaardingen en platenlabel RoodHitBlauw producties.

John zingt al een behoorlijke tijd en begon bijna 40 jaar geleden als bandparodist. Na dit een jaar of vijf te hebben gedaan besloot hij om als zanger verder te gaan. Hij maakte in 1993 furore bij de Soundmixshow van Henny Huisman. Dat heeft hem absoluut geen windeieren gelegd. In 1997, 1998 en 1999 mocht John zelf optreden tijdens De nacht van Oranje in Ahoy Rotterdam. In de daaropvolgende jaren is hij uitgegroeid tot een ervaren en allround zanger met een breed repertoire in diverse genres. Omdat hij merkte dat veel mensen zijn muziek waardeerden, bracht hij af en toe in eigen beheer singles uit. Qua promotie gebeurde daar weinig mee. Op YouTube is wel het één en ander van John te bekijken waaronder de clip van de voorganger Dat straatje waar ik geboren ben. Vanwege zijn uitdaging om vanaf nu naast covers ook nieuwe nummers toe te voegen aan zijn repertoire zocht John contact op met Ronald Visch van RHB.

John: Omdat Ronald behoorlijk actief is op diverse social mediakanalen, viel het mij op dat best veel Nederlandstalige artiesten in zijn stal zitten. Het gesprek met Ronald gaf mij een goed gevoel en ik besloot om me bij hem aan te sluiten. Ik hoop dat hij mij verder kan brengen, ook al ben ik inmiddels 61 jaar. Gelukkig voel ik me nog fit genoeg om nog jaren door te gaan. Naast zingen is sport een passie voor mij. Ik rook en drink niet, dus wat dat betreft leef ik gezond. Ik weet dat dat geen garantie is, maar hoop echt nog lang het publiek te verblijden met mijn optredens.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat