VBRO

Jos van Schaaik wijkt met ‘1001 Nachten’ af van z’n tot nu toe uitgebracht repertoire

Jos van Schaaik moest onlangs een belangrijke keuze maken met welke platenmaatschappij hij in zee zou gaan. Geruime tijd werkte de uit Utrecht afkomstige entertainer samen met Arjan Mulder die onder het label Sterren Music zijn reeds uitgebrachte singles uitbracht. Omdat Arjan gestopt was met zijn muzikale activiteiten moest Jos op zoek naar een andere betrouwbare partner die op dezelfde voet als Arjan werkte. Een aantal bevriende zangers moedigden hem aan om met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw in gesprek te gaan. Jos en Ronald bleken dezelfde visie te hebben en besloten een samenwerking aan te gaan.

De eerste productie die op 14 april 2021 verschijnt is het vrolijk klinkende nummer ‘1001 Nachten’. Traditiegetrouw vond de opname plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal. Omdat Jos een keer iets nieuws wilde proberen vroeg hij aan producer Joris van Dijk of hij tekstschrijver Hans Louws wilde vragen of hij z’n medewerking wilde verlenen aan een nieuwe single. ‘De teksten uit de pen van Hans vind ik leuk. De verhaallijnen én de
melodielijnen spreken mij erg aan. In een telefoongesprek met Hans gaf ik aan welke richting ik op wilde. Drie dagen later ontving ik de demo van ‘1001 Nachten’. De vrolijke klanken van de accordeon zorgen voor het zomerse gevoel dat het nummer uitstraalt’, meent Jos.

Totdat de coronacrisis toesloeg had Jos best veel optredens. Het ging zelfs zo voortvarend dat hij z’n vaste baan had opgezegd en zich wilde focussen op z’n zangcarrière. Financieel hield hij dat vol tot november 2020. Jos: ‘De bodem van mijn spaarrekening was in zicht. En oom van mij heeft me aan een leuke baan in een kaasfabriek geholpen. Daar bedien ik een robot en dagelijks met veel plezier naar het werk. Voorlopig ben ik daar nog wel onder de pannen’.

De CD single ‘1001 Nachten’ is vanaf 14 april 2021 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Robert Vegt, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Link naar muziekportals: https://ffm.to/1001nachten
Link naar videoclip
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/jos-van-schaaik/

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat