VBRO

Jubileum boek en nieuwe single De Kast

Uitverkochte stadionconcerten, de ene landelijke hit na de andere, hysterische fans…Geen enkele Friese popgroep heeft zoveel succes gehad als De Kast in de afgelopen 30 jaar. Met liedjes als In Nije Dei, Hert fan myn gefoel en Eltse Grins Foarby wisten zanger Syb van der Ploeg, gitarist Peter van der Ploeg, bassist Sytse Broersma, toetsenman Kees Bode en drummer Nico Outhuijse ook als eersten het ‘Frieslandgevoel’ in de popmuziek uit te dragen.

De Kast was in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkocht meer dan 1.000.000 cd’s en singles, won meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre.

In ‘Op Eigen Kracht’ wordt door muziekjournalist Harry de Jong voor het eerst het complete verhaal van De Kast verteld. Vanaf het moment dat onder de naam Wish To Escape de eerste voorzichtige schreden op het muzikale pad worden gezet tot aan het spectaculaire jubileumconcert in het Amsterdamse AFAS Live in 2019. Het verhaal wordt verlevendigd door vele tientallen unieke foto’s.

In oktober 2022 startte De Kast eindelijk met hun, door Corona, uitgestelde jubileum theatertour. Een ware reünie voor alle fans die de afgelopen 30 jaar de concerten bezocht hebben.

Ook kwam er die maand de nieuwe single ‘De Tijd Is Van Mij’ uit, de voorloper op het nieuwe album ‘Fierder’ dat in november van dat jaar uitkwam. Op dit album 8 nieuwe stukken waaronder ook het nummer ‘Fierder Sûnder Dy’ dat Syb schreef na het overlijden van zijn vader.

Aan de vooravond van het 2e deel van hun jubileum theatershow komt vandaag het door Syb naar het Nederlands vertaalde “Verder Zonder Jou’ uit.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat