VBRO

Justen de Wildt vervolgt succesvolle carriere met hedendaagse versie van DE BAJESKLANT

Justen de Wildt had nooit verwacht dat zijn vorige single Esmeralda zo een grote hit zou worden. Maandenlang was deze piratenkneiter, die door het team van Sonic Solutions in een nieuw jasje werd gestoken, bij veel Nederlandstalige radiostations een van de meest gedraaide platen. Daarnaast
kreeg Justen door zijn deelname aan het SBS6 programma De Hollandse Nieuwe heel veel aandacht. Dat leverde hem niet alleen een groot aantal optredens op, ook zijn netwerk is gigantisch gegroeid. Om in the picture te blijven is hij met zijn familie om de tafel gaan zitten om naar heel veel oude liedjes te luisteren die in aanmerking zouden kunnen komen als opvolger. Na een tijdje was hij eruit en hakte de knoop door om De Bajesklant van Ad van Hoorn in een nieuw vaatje te gieten door Sonic Solutions en uit te brengen bij zijn platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Justen: Na zo een knaller moet je wel met een heel goed vervolg komen. De Bajesklant is ook weer zo een liedje uit de oude doos. Esmeralda moest in kroegen dansen voor geld dat nodig was om haar vriend Antonio vrij te kopen uit de gevangenis. In De Bajesklant draait het in principe om diezelfde Antonio. Het gaat er uiteindelijk om dat die man daar in de eenzaamheid zit de kans krijgt waar ieder mens recht op heeft. Het is een logisch vervolg op Esmeralda. Ik moet eerlijk bekennen dat deze plaat al zeker een jaar geleden mijn aandacht trok tijdens een zoektocht voor een nieuwe single. Uiteindelijk is het deze destijds toch niet geworden. Achteraf gezien maar goed ook.

Op de vraag of Justen vanaf nu alleen maar klassiekers nieuw leven in gaat blazen is hij duidelijk. Het antwoord is NEE. Hij gaat na deze plaat gewoon weer nieuwe liedjes maken. Met name het levenslied genre spreekt hem erg aan. Het is in ieder geval duidelijk dat Justen geen eendagsvlieg is. Hij heeft nog zoveel plannen dat we nog jaren van hem kunnen genieten.

De CD single De Bajesklant is vanaf 31 augustus 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Bijzonder hieraan is de rol van de Bajesklant. Het is namelijk dezelfde persoon die in de clip van Esmeralda te zien is als Antonio.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat