VBRO

Kinderen maken zich op voor Ronde van Vlaanderen voor kinderen

Op zondag 26 maart 2023 vindt in het Minnewaterpark (Brugge) de Ronde Van Vlaanderen voor kinderen plaats. Kinderen van 2-12 jaar kunnen er gratis deelnemen aan kleine wedstrijdjes in het park. Het belooft een ludieke wedstrijd te worden, waar plezier centraal staat!

100e Fietsbieb

In 2015 werd in Brugge de allereerste Fietsbieb opgericht. De Fietsbieb is een deelsysteem van kinderfietsen, waar iedereen terecht kan om tegen een democratische prijs (€20 lidgeld per jaar) een kinderfiets te ontlenen. Is de fiets te klein geworden of verkies je liever een ander model? Dan kan je die fiets gratis omruilen voor een ander model. Op die manier wil beweging.net fietsen op een duurzame manier toegankelijk en betaalbaar aanbieden voor elk kind.

Na de opstart in Brugge acht jaar geleden, openden over heel Vlaanderen verschillende Fietsbiebs, en die werden een groot succes. In 2023 wordt de 100e Fietsbieb geopend, en dit verdient dus een feestje!

Ook de Stad Brugge heeft dit jaar een goede reden om te vieren. Na enkele jaren keert de start van Ronde van Vlaanderen immers terug naar Brugge.

Unieke samenwerking

Reden te meer dus om iets te organiseren. Fietsbieb, beweging.net, Stad Brugge en Flanders Classics slaan daarom de handen in elkaar om dit jaar de Ronde van Vlaanderen voor kinderen te organiseren. Op zondag 26 maart, één week voor de echte Ronde van Vlaanderen, kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar gratis deelnemen aan dit ludieke wielerfestijn waar plezier centraal staat. Het Minnewaterpark is het ideale decor van de Ronde van Vlaanderen voor kinderen. Bovendien maken de deelnemers kans om geloot te worden om op 2 april op het startpodium bij de start van de Ronde van Vlaanderen te betreden.

De wedstrijd

Alle kinderen van 2 tot 12 jaar zijn welkom om (gratis) hun kans te wagen tijdens deze ludieke wedstrijd. Tussen 13-16 uur worden verschillende wedstrijdjes georganiseerd per leeftijdscategorie (zie kader), op een afgesloten parcours op de grindpaden in het Minnewater. Kinderen van dezelfde leeftijd nemen het op deze manier tegen elkaar op, met hun eigen fiets of met een fiets die ze kunnen gebruiken van de Fietsbieb. Omwille van de veiligheid op het parcours zijn de plaatsen per categorie beperkt. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Doe dit snel, want sommige leeftijdscategorieën zijn bijna volzet!

Alle info, het wedstrijdreglement en inschrijven kan via de website www.rondevanvlaanderenvoorkinderen.be.

Randanimatie

Ook voor (groot)ouders, broertjes of zusjes, sympathisanten en supporters is het de moeite om af te zakken naar het Minnewater. Er is heel wat randanimatie voorzien zoals een gezellige drink op het terras, een lekkere hap van de foodtruck, voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem op groot scherm, een springkasteel voor de allerkleinsten….

Op de Ronde van Vlaanderen voor Kinderen kan je bovendien kennis maken met de Fietsbieb en hoe het in zijn werk gaat. Heb jij nog een degelijke kinderfiets staan die je niet meer gebruikt? Schenk hem dan op 26 maart aan de Fietsbiebstand en maak er iemand anders gelukkig mee! In ruil voor een fiets vanaf 14 inch krijg je een waardebon voor een gratis lidmaatschap van één jaar.

Foto: beweging.net

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat