VBRO

Lancering Paas-campagne ‘Sjokla’ voor drinkbaar water

Brugge heeft sinds enkele jaren een eigen stadschocolade, ‘Sjokla’, gemaakt van fairtradecacao en lokaal geproduceerd door de Gilde van de Brugse Chocolatiers. Met Sjokla promoten Stad Brugge en deze Gilde een duurzame chocoladeketen van boon tot reep. Sjokla staat garant voor eerlijke prijzen voor de cacaoboer én voor puur vakmanschap door onze lokale artisanale chocolatiers van de Gilde van Chocolatiers. Met een nieuwe paascampagne wil Sjokla geld inzamelen voor de aanleg van een waterpunt in Ebolowa, de Kameroense partnerstad van Brugge.

Sjokla for water

Vanaf nu gaat per verkochte reep Sjokla een halve euro naar het project ‘Sjokla for water’. Momenteel hebben 14 van de 32 wijken in Ebolowa nog geen toegang tot drinkbaar water in de buurt. Een van die wijken is Angale. De inwoners zijn er aangewezen op onveilige waterbronnen, wat ziektes in de hand werkt. Door de installatie van een waterpunt met een elektrische pomp op zonne-energie, zal iedereen van de wijk over voldoende drinkwater beschikken.

In 2023 zullen de werkzaamheden voor de aanleg van het waterpunt starten. Een watercomité – bestaande uit inwoners en medewerkers van de stad Ebolowa – zorgt voor het onderhoud en beheer van het waterpunt.

Burgemeester Dirk De fauw: “Om dit drinkwaterpunt te realiseren, is een totaalbedrag van 33.000 euro nodig. We hopen tegen eind juni dit bedrag op te halen. In de komende weken en maanden grijpen we verschillende gelegenheden aan om onze Sjokla in de kijker te zetten, zo ook met deze paascampagne. We voeren ook publiciteit op onder meer (H)eerlijk Brugge, Feest in ’t Park en naar aanleiding van de Wereld Fair Trade-dag. Met dé Brugse stadschocolade Sjokla koop je niet alleen een reep heerlijke en eerlijke chocolade, maar steun je tegelijkertijd ook het goede doel.”

Meer info en een overzicht van de verkooppunten: www.brugge.be/sjokla

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat