VBRO

Leo Nardell overtreft zichzelf met ‘Laila is haar naam’

Zeg je Leo Nardell, dan vervolg je meestal met ohja….dat is die zanger die een lied heeft gemaakt over het prachtige zigeunermeisje Zai. Dit nummer ‘Zai Zai Zai’ is tot op de dag van vandaag nog één van z’n allergrootste hits. Nadat Leo de demo van z’n nieuwe single ‘Laila is haar naam’ beluisterde vond hijzelf dat deze nog beter was dan z’n klassieker ‘Zai Zai Zai’. ‘Ik ben hier zo blij mee. Je kunt je niet voorstellen hoeveel inspiratie mij dit geeft om de komende jaren gewoon door te gaan met de weg die ik samen met Manfred Jongenelis, Frank van Etten en Robby Langendorff aan het bewandelen ben. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten. Dat geldt ook voor de inmiddels van het SBS 6 programma ‘Ik geloof in mij’ bekende clipproducent Ron Smid.

In eerste instantie wilde Leo een rustig nummer opnemen in de stijl van Tom Jones en Engelbert Humperdinck omdat hij tijdens zijn optredens vaak liedjes van hen vertolkte op het podium. Manfred en Frank waren van mening dat hij beter een vrolijke single uit kon brengen en hadden al een opzetje gemaakt waar volgens Leo alles op en aanzit. ‘Ze hadden een aantal dingen uit m’n leven gepakt en mijn hele biografie onder de loep genomen. Omdat ze wisten dat ik de gipsy stijl hoog in het vaandel heb staan kreeg Zonzo Basily de opdracht om de gipsygitaar partijen in te spelen. Ik weet zeker dat, als de kroegen en terrassen open waren, iedereen deze knaller luid zou meezingen. Laten we hopen dat alles snel weer bij het oude is. Iedereen die ik ‘Laila is haar naam’ in vertrouwen heb laten horen zijn ervan overtuigt dat deze radiovriendelijke single hoge ogen zal gooien bij de Nederlandstalige stations. Die mening werd ook gedeeld door een zeer bekende Nederlandstalige zanger die het nummer gelijk wilde overnemen. Ik zei gelijk…..NEE, ik hou hem lekker voor mezelf’, glimlacht Leo.

Voor de clipopname is eveneens alles uit de kast getrokken. Samen met de Heesbeen danseressen bezocht Leo een prachtige locatie in het Noord-Brabantse dorp Asten. Een ouderwetse zigeuner pipowagen met paard maakt deel uit van het decor.

De single ‘Laila is haar naam’ is vanaf 16 april 2021te streamen via de bekende portals. De clip die opgenomen is door Ron Schmid zal ter promotie van de single te zien zijn bij de clipzenders en op Youtube.

Persbericht ReehuisMedia (reehuis1@gmail.com)

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat