VBRO

Manfred Jongenelis geeft met SJENG AON DE GENG startschot af voor nog veel meer eigen singles

Enkele dagen verscheen er na lange tijd weer een eigen single van Manfred Jongenelis. Wekelijks wordt zijn naam gekoppeld aan hoofdzakelijk nieuwe Nederlandstalige producties die worden opgenomen bij Manfred Recordings in Etten-Leur. Hij waakt ervoor dat niet alles op elkaar lijkt en dat de artiest zijn eigen sound behoudt. Daarnaast wordt Manfred vaak ingehuurd om voor andere opnamestudio’s het accordeonwerk te verzorgen. Ook bij grote live concerten maakt hij vaak deel uit van de begeleidingsband. Al met al heeft hij z’n sporen ruimschoots verdiend in de muziekwereld. Het idee om nu de feestknaller Sjeng Aon De Geng te lanceren is afkomstig van zijn vrouw Sharona.

Manfred: Het is inderdaad al weer een jaar of zes geleden dat er een single van mij verscheen. Omdat ik vaak druk ben in de studio en daarnaast ook nog regelmatig geboekt wordt voor optredens vond ik dat geen prioriteit. Onlangs moest ik op een verjaardag spelen in Limburg. Iemand vroeg of ik het nummer ‘Sjeng Oan De Geng’ van De Nachroave wilde spelen. Helaas had ik dat lied niet in mijn repertoire zitten, maar ik gaf aan dat, als ze die plaat op de achtergrond wilden draaien, ik mijn best zou doen om het mee te spelen. Dat werd een groot succes. Ik heb daarna zelf een nieuwe band gemaakt en de track toegevoegd aan mijn speellijst. Pasgeleden vroeg Hart voor Muziek producent Frank Peters of ik een keer in zijn muziekprogramma wilde optreden. Sharona hoorde dat toevallig en gaf meteen aan dat ik niet altijd nee kon blijven zeggen. Zij gaf aan om “Sjeng Oan De Geng” te vertolken. Dat bleek een schot in de roos. Ook Robby Langendorff van platenlabel Smaragd Music was enthousiast. Hij stelde voor om het geheel op single uit te brengen. Van het één kwam het ander. Sterker nog….Sharona opperde het idee om vanaf nu de draad weer op te pakken en af en toe zelf een accordeonlied op te nemen. Ik weet zeker dat veel fans van instrumentale liedjes hier blij van worden. Dat geldt ook voor een aantal Nederlandstalige radiostations. Dat is dan ook de precies de reden om het advies van Sharona op te volgen.

De single Sjeng Aon De Geng is te streamen bij de bekende platforms. De beelden die geschoten zijn bij de TV opnames van Hart voor Muziek staan op YouTube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat