VBRO

Marlous en Spang! presenteren toffe zomersingle ADIOS AMIGO

Dat Marlous bruist van energie en vaak leuke ideeën heeft is bekend. Ze zit niet stil en gaat uitdagingen niet uit de weg. Samen met Spang! dook ze onlangs de studio van Manfred Jongenelis in om het prachtige duet ‘Adios Amigo’ op te nemen. Voor Marlous is het niet de eerste keer dat ze een duet uitbrengt. Samen met René Karst, Jeroen Russchen en Piet Jr. heeft ze al succesvolle singles gelanceerd. Voor Spang! is dit compleet nieuw. Hij was dan ook zeer verrast en vereerd dat Marlous hem vroeg om gezamenlijk een lied op te nemen dat het zomergevoel overbrengt. Het gaat over een vakantieliefde in Ibiza.

Marlous: ‘Tijdens een optreden kwam ik Harm een keer tegen. We raakten met elkaar in gesprek en daaruit bleek dat we allebei elkaars optreden goed vonden. Omdat Spang! net zo’n uniek stemgeluid heeft als mij leek, het mij een uitdaging om die stemmen bij elkaar te brengen. We zongen samen wat A capella en het bleek inderdaad een schot in de roos. Naast onze stemmen passen we qua leeftijd en uitstraling ook perfect bij elkaar. Dat plaatje klopt dus. Ik ben ervan overtuigd dat, als ik Spang! niet had gevraagd, hij mij ooit zou benaderen voor een duet. Spang! vond het een fantastisch plan en samen hebben we alles van A tot Z verder besproken. We waren het snel eens over de stijl van de single, namelijk Nederlandstalige reaggeton muziek. Tekstschrijver Hans Louws hebben we gevraagd om in de stijl van het nummer ‘Liefde van het leven’ een vrolijk zomers liedje te maken. De eerste demo die we ontvingen was al gelijk goed. Omdat zowel Spang! als ik liedjes hebben opgenomen bij Manfred Jongenelis was het voor ons niet moeilijk om hem ook deze productie te laten maken. Hij is ook verantwoordelijk voor de accordeonpartijen.’

Wat wel even een dingetje is voor Marlous zijn de knobbels op haar stembanden. Binnenkort ondergaat ze een derde operatie. Tot die tijd mag ze op doktersadvies het podium niet op. Voorlopig is ze nog niet te boeken en hoeven de fans ook niet te verwachten dat zij samen met Spang! op de bühne staat.
Om de beelden van de clip zo realistisch mogelijk te maken toog het gezelschap samen met clipproducent Lennen Oldenbeuving naar een cocktailbar in Groningen. Daarnaast zijn er beelden geschoten in een oude fabriek. Daar staan Marlous en Harm tegenover elkaar te zingen. Het is echt de moeite waard om deze clip te bekijken.

‘Adios Amigo’ is vanaf woensdag 31 mei 2023 verkrijgbaar. De clip is te bewonderen op Youtube en de socials van Marlous en Spang!.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat