VBRO

Martin Sifoy komt na jaren van afwezigheid keihard met nieuwe versie van ‘Leven Zonder Jou’

Wie had ooit verwacht dat Martin Sifoy op zekere dag weer een rentree zou maken als zanger. In het voorjaar van 2007 maakte deze uit Didam afkomstige entertainer met zijn debuutsingle ‘Leven Zonder Jou’ best veel indruk bij een groot aantal liefhebbers van de Nederlandstalige muziek. In september van datzelfde jaar dook hij nogmaals de Sound Vision Studio van George Konings in voor de opname van ‘Duizend Sterren’. Ook deze plaat werd door de radiostations en het publiek goed ontvangen. Daarna nam hij bij een lokale studio een derde nummer op, maar die is nooit officieel uitgebracht. Deze track ‘Moeder Voor Altijd’ staat echter wel op YouTube. Vanaf dat moment bleef het stil rondom Martin. Omdat het opnemen en uitbrengen van singles nogal een behoorlijke kostenpost was moest hij een keuze maken omdat hij ook nog een gezin met drie kinderen moest onderhouden.

Toch bleek er een radiopresentator te zijn die opvallend vaak het nummer ‘Leven Zonder Jou’ draaide. Afgelopen jaar maakte deze presentator, Marcel de Vries, de overstap naar NPO Sterren.nl. Marcel ging daar op dezelfde voet verder en dat viel ook op bij de vrienden van Martin Sifoy. Zij gaven aan dat Martin een keer met Marcel contact op moest nemen omdat hij meerdere keren bij het draaien van deze single in de uitzending om zijn contactgegevens had gevraagd. Ook collega-presentator Jan Paparazzi bleek verzot op deze klassieker en daarom kon Martin niet anders dan een berichtje sturen naar de studio. Hij gaf aan dat hij het zeer kon waarderen dat ze, na al die jaren, nog steeds aandacht schonken aan deze oorwurm.

Martin: ‘Een week nadat ik dit bericht had gestuurd werd ik gebeld door Robby Langendorff van Main Music. Hij vertelde dat hij graag een nieuwe versie van ‘Leven Zonder Jou’ wilde uitbrengen op één van zijn platenlabels, namelijk Smaragd Music. Hij stelde voor om deze, door Roland Peters van Neijenhof geschreven en door John ten Dorsthorst gearrangeerde plaat, door Manfred Jongenelis nieuw leven in te blazen. Ik kende Manfred nog van vroeger omdat ik een paar keer als pauze-act werd ingezet als hij met z’n band optrad. Omdat ik momenteel alles zo’n beetje weer op de rit heb, hoefde ik niet lang op het verzoek van Langendorff na te denken. Ik voelde me als vanouds weer thuis in de studio en heb weer zin om de draad op te pakken. Binnenkort begin ik ook weer met optredens en hoop dat dit het begin is van een nieuwe muzikale carrière. Met trots presenteert ik daarom dan ook de nieuwe versie van ’Leven Zonder Jou’. Natuurlijk krijgt Marcel de Vries in zijn programma ‘Bij Marcel in de Morgen’ de primeur. Dat heeft hij wel verdiend, want zonder zijn support zou het nooit zover gekomen zijn.’

De single ‘Leven zonder jou’ verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 22 september 2023 te streamen bij de bekende platforms. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Martin Sifoy.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat