VBRO

Martin Vincken lacht naar een nieuwe dag

Met z’n nieuwe single ‘Lach naar een nieuwe dag’ hoopt Martin Vincken iedereen een hart onder de riem te steken. Op internet vond hij een oud feelgood plaatje welke door Hans Louws onder handen is genomen. In plaats van een één op één vertaling heeft Hans een mooie verhaallijn bedacht waarin ‘proosten met je vrienden’ en ‘op stap gaan’ de hoofdrol spelen. Martin geeft aan dat het heel iets anders is geworden dan je van hem gewend bent. Hij is zoals hij het zelf zegt, uit z’n comfort zone gestapt. In plaats van feestmuziek is het een poppy nummer geworden. De opnames vonden plaats bij Ger Oerlemans in Alkmaar.

Ondanks dat we allemaal in zo’n bizarre tijd leven, wil Martin er niet te veel bij stil blijven staan. ‘Het is heel triest als ik zie in welke wereld we terecht zijn gekomen. Om te wachten op betere tijden was voor mij geen optie. We moeten gewoon doorgaan en positief blijven. Muziek maken is voor mij een uitlaatklep en dat geeft mij een goed gevoel. Als de boodschap van ‘Lach naar een nieuwe dag’ daar een bijdrage aan kan leveren, ben ik een gelukkig mens’, onthult Martin.

Voor de clip werd een prachtig draaiboek geschreven. ’Het was de bedoeling om in Volendam een groot aantal nationaliteiten al lachend te filmen. Op het moment dat wij daar waren, kwamen we helemaal niemand tegen. Mijn maatjes René Eshuijs en Henk Schulz waren inclusief mijn vrouw en hun echtgenotes ook aanwezig tijdens de draaidag. We hebben toen maar een bootje gehuurd en zijn het water opgegaan…….uiteraard met een borreltje. Nadien hebben we ergens lekker gegeten. Dat is allemaal door Ger Oerlemans gefilmd die daar uiteindelijk een mooie clip van heeft weten te maken’, aldus Vincken.

‘Lach naar een nieuwe dag’ is vanaf 28 oktober 2020 te streamen en te downloaden op de bekende portals. De single wordt uitgebracht door Storm Records.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat