VBRO

MIJN MOEDER ZEI NOG nieuw uitgebrachte cover van Frank Hoek

Het is een hele uitdaging: een bestaande grote hit in het dialect, uit te brengen in ABN. De Brabantse zanger Frank Hoek gaat dat niet uit de weg. Hij heeft “Ons moeder zeej nog” van Jan Biggel omgedoopt tot “Mijn moeder zei nog”. Dat is Frank wel toevertrouwd. De uit de Hoofdstad van de carnaval ‘s Hertogenbosch afkomstige zanger vertelt dat “Ons moeder zeej nog” oorspronkelijk een cover is van “To Whom it concers” van Chris Andrews.

“Ons moeder zeej nog” is een groot Brabants succes en wordt hier in iedere kroeg op ieder feest gedraaid, maar mensen van buiten Brabant kunnen het niet verstaan en ik besloot de tekst te veranderen en er een voor iedereen verstaanbaar nummer van te maken. Ik heb in de tekst wat dingen aangepast en ik zing het nummer op mijn eigen manier. Ik ben zelf heel blij met het resultaat en ik hoop het publiek ook. Het zou me trots maken als mijn nummer straks overal in het land te horen is. Daar doe ik het voor en dat ik hierdoor lekker kan optreden”.

Frank Hoek timmert al bijna 40 jaar aan de muzikale weg. Hij heeft ongeveer dertig singles gemaakt en zat ongeveer acht jaar in het duo Bad Brothers. Met dit duo scoorde hij de grote hit “Bakske koffie”. “Dat is ook een nummer in het dialect, dus dat zing ik ook hoor, maar ik denk dat het leuker is als iedereen een nummer kan verstaan en mee kan zingen”. Frank Hoek is maar wat blij met zijn uitvoering van “Mijn moeder zei nog”. Hij krijgt veel positieve reacties binnen.

“Het nummer wordt nu al in veel kroegen gedraaid, dus dat gaat goed. Het is een leuk liedje, een echt feestnummer. Een carnavalsnummer is het niet, maar er komt er nog wel één aan. Samen met Sjef van Creij vorm ik een duo en wij komen binnenkort met een carnavalskraker”. Vooralsnog is het eerst genieten van “Mijn moeder zei nog”, waarvan de insiders zeggen dat deze in de carnavalslijsten zeker een plek zal weten te veroveren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat