VBRO

Mike Dancona is op zoek naar geluk en wil NOOIT MEER ALLEEN zijn

De tweede single die Mike Dancona op het vertrouwde platenlabel RoodHitBlauw uitbrengt, komt met het voorjaar in zicht, op het juiste moment. De zanger die eind 2022 besloot om na 8 jaar van afwezigheid de draad weer op te pakken, vond in Ronald Visch, RHB, een partner waarmee hij de komende jaren diverse projecten wil uitwerken. Daarnaast blijven producer Kees Tel en clipproducent Marcel Pennings deel uitmaken van het team die hem weer op de kaart gaan zetten. Een paar maanden geleden werd daar een begin aangemaakt met de carnavalsplaat Heidi.

De vervolgsingle Nooit meer alleen is weliswaar een cover van de gelijknamige plaat die John de Bever meer dan 15 jaar geleden als tranentrekker uitbracht. Bijzonder in dit verhaal is ook te noemen dat die single destijds ook door platenmaatschappij RoodHitBlauw gereleased werd. De versie van Mike kan bestempeld worden als een echte feestknaller waarin de boodschap nog beter tot zijn recht komt. Die draait namelijk om vriendschap en de vrolijke klanken helpen daar waarschijnlijk bij.

Mike: Ik kwam deze track bij toeval tegen op YouTube en luisterde aandachtig naar de tekst. Mijn eerste ingeving was dat dit muzikaal gezien veel vrolijker kon. In mijn eigen homestudio heb ik een voorzetje gemaakt die ik vervolgens naar Kees Tel heb gestuurd om hem verder uit te laten werken. Het onderwerp nooit meer alleen kun je op verschillende manieren interpreteren. Toch is de belangrijkste boodschap die het nummer herbergt ervoor te zorgen dat je mensen om je heen kweekt die het leven aangenamer kunnen maken. Je ziet vaak bij oudere mensen dat ze eenzaam zijn. Vriendschap kan er dan voor zorgen dat je opvrolijkt en uiteindelijk een gelukkiger mens wordt. Het eindresutaat is echt heel gaaf geworden. Ik heb uiteraard ook op een eerlijke en nette manier toestemming gevraagd aan John en Kees om deze plaat uit te brengen. Officieel is dat helemaal niet nodig, maar ik vond dat wel gepast. Uiteraard gingen de mannen akkoord en wensten mij er heel veel succes mee.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat