VBRO

Mike Davids zet ingezette Nederlandstalige muzikale lijn door met JIJ BENT ALLES VOOR MIJ

Afgelopen jaar nam Mike Davids voor het eerst in zijn ruim 30- jarige artiestenbestaan een Nederlandstalige single op. Het betreffende nummer Is dit een droom werd, zoals gewoonlijk opgenomen bij zijn vaste producer Manfred Jongenelis en werd uitgebracht door platenlabel Rood-Hit-Blauw. Zijn fans reageerden positief en ook een groot aantal Nederlandstalige radiozenders namen het nummer op in hun playlist. Omdat het qua optredens meerdere deuren heeft geopend heeft Mike besloten om hier een vervolg aan te geven met de uptempo single Jij bent alles voor mij. Als er mensen zijn die de melodielijn herkennen dan kan dat kloppen. Het is namelijk een bewerking van de in 2009 gelanceerde single Stom van Jan Spijkerman.

Het idee om juist deze plaat in een nieuw jasje te steken is ontstaan door gesprekken over muziek in de auto met zijn maatje Jos Mentzij, inderdaad de broer van de bekende zangeres Janske. Jos is ook de vaste geluidsman van Mike. Daarnaast verricht hij vaker werkzaamheden voor het evenementen- en artiestenbureau dat deze uit St. Willebrord afkomstige entertainer ook runt.

Mike: Om Jos te verrassen vond ik het de hoogste tijd worden om het nummer Stom van Jan Spijkerman nieuw leven in te blazen. En deze plaat kan wel een tweede leven aan. In mijn eigen studio ben ik met deze track gaan arrangeren en heb deze vervolgens aangeboden aan Manfred om de puntjes op de i te zetten. Hij heeft het uiteindelijk nog leuker weten te maken. Ik liet het eindresultaat ook horen aan een andere kameraad van me, namelijk Maurice Bakx. Hij beheert Maurice Bakx Events B.V. en gaf aan dit project met alles erop en eraan te sponsoren. Ik kreeg dus ook nog de mogelijkheid om een videoclip op te laten nemen door Ger Oerlemans. Zon aanbieding laat je natuurlijk niet schieten.

Als deze single nog meer deuren gaat openen blijft Mike zich de komende tijd focussen op Nederlandstalige muziek. Natuurlijk blijft hij ook gewoon Engelstalige nummers vertolken op het podium. Op deze manier is hij breed inzetbaar en daar plukt Ronald Visch van RHB ook de vruchten van. Hij verzorgt namelijk ook de boekingen van deze rasartiest.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat