VBRO

Mike Kanders laat MAAR DAN KOM IK TERUG compleet verbouwen door Manfred Jongenelis

Mike Kanders hoopt met z’n nieuwe single Maar Dan Kom Ik Terug een plekje te veroveren in de playlisten van de Nederlandstalige radiostations. Volgens Mike heeft producer Manfred Jongenelis de originele versie die collega-artiest Sjoerd Mertens in 2016 lanceerde compleet verbouwd. Hij heeft een paar coupletten omgegooid en het tempo versneld. Opvallend zijn de heerlijk klinkende live gitaarpartijen die zijn ingespeeld door Bas van Wetten. Manfred is verantwoordelijk voor de toevoeging van de accordeon. Al met al een perfecte radioplaat die het op de dansvloer ook goed zal doen.

De eerste keer dat Mike het nummer te horen kreeg was tijdens het doopfeestje van zijn zoontje. Wij hadden Sjoerd Mertens uitgenodigd voor de muzikale aankleding. Op een gegeven moment zong hij Maar Dan Kom Ik Terug. Ik heb aandachtig naar de tekst, die door Frank van Etten was geschreven, geluisterd en vond deze eigenlijk perfect op mij slaan. In het dagelijks leven ben ik als vrachtwagenchauffeur de hele week van huis. Als ik dan terugkom staan mijn vrouw en zoontje op mij te wachten. Ik maak dan vaak excuses voor mijn afwezigheid. Ik heb destijds bewust voor dit vak gekozen. Er wordt in het lied ook gezongen over fouten maken. Dat koppel ik dan aan het feit dat ik als vrachtwagenchauffeur minder thuis ben, onthult Mike.

Uiteraard heb ik Sjoerd gevraagd of ik zijn uitvoering mocht laten bewerken. Daarop zei hij volmondig JA.

Maar Dan Kom Ik Terug is vanaf 21 januari 2022 te streamen via de bekende platforms. De clip, opgenomen door Karl Kaspers is te bewonderen op Youtube en de social mediakanalen van Mike. Bijzonder hieraan is dat zijn vrouw en zoontje een hoofdrol spelen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat