VBRO

Monique de Rooij pakt groots uit met nieuwe single AMORE AMORE AMORE

Het is tegenwoordig een hele zoektocht om een liedje te vinden die nog niet gecoverd is. Toch kreeg de uit Tholen afkomstige zangeres Monique de Rooij van producer Stefan Uijtdewilligen (Rood Muziekprodukties) een nummer voorgeschoteld die na grondig onderzoek nog niet in een nieuw jasje was gestoken. Het is overigens de derde single die Monique door Stefan heeft laten produceren. Daarvoor had ze zelf een Italiaans liedje voorzien van een Nederlandstalige tekst voor het lied ‘De Zeeuwse Zee’. Haar nieuwe paradepaardje is een hedendaagse versie van ‘Amore Amore Amore’. Hiermee hadden Hanny & De Rekels halverwege de jaren ’90 een leuke hit bij de piratenzenders in handen. De 2.0 versie van deze klassieker verschijnt bij platenlabel Rood-Hit- Blauw.

Monique: ‘Ik ben eigenlijk heel blij dat ik deze grote stap heb kunnen zetten. Het begon allemaal bij een optreden die ik bij Rita Young verzorgde. Cameraman Jaap van Didden was daar ook aanwezig. Via hem kwam ik in contact met Ronald Visch. Ik vertelde dat ik een nieuwe single had opgenomen en nog op zoek was naar een platenlabel. Tijdens het luisteren naar de track kwam er al een glimlach op zijn gezicht. Hij wilde graag een afspraak inplannen op z’n kantoor in Nijkerk om alles te bespreken. Ik heb het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt om met RHB samen te gaan werken. Voor wat betreft de single hebben we geprobeerd om dezelfde klanken te gebruiken die ook in de originele versie zijn gebruikt. Een aantal woordspelingen uit de tekst zijn aangepast zodat het beter bij deze tijd past. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik ook heel erg blij ben met Stefan Uijtdewilligen. Tijdens de opname stelde hij me erg op m’n gemak. Na tweeuurtjes inzingen was alles opgenomen. Stefan heeft het perfect in elkaar gezet zodat het helemaal bij me past. Omdat iedereen in het team potentie in mij ziet heb ik me voorgenomen om het professioneel aan te pakken. Ik heb zelf al contact opgenomen met een aantal regionale radiostations en kranten om aandacht te schenken aan deze productie. Omdat ik me vaak inzet voor goede doelen kennen ze me daar goed. Uiteraard heeft dat z’n vruchten afgeworpen. Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties op de single. In ieder geval vinden de mensen in mijn directe omgeving die ‘Amore, Amore, Amore’ al gehoord hebben, het een hele mooie plaat.’

De CD-single ‘Amore, Amore, Amore’ is vanaf 26 juli 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Jaap van Didden, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Boek hier Monique de Rooij!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat