VBRO

Nachtwacht-film De Dag van de Bloedmaan sleept Ensor in de wacht

De film “Nachtwacht 3: De Dag van de Bloedmaan” is door filmkijkend Vlaanderen verkozen tot winnaar van de Ensor Box Office Award. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Filmfestival in Oostende. De film mocht al 120.000 cinemabezoekers verwelkomen.

Met al 120.000 bezoekers is de derde Nachtwachtfilm dus de populairste Vlaamse film van 2021! De award werd vandaag uitgereikt tijdens het Filmfestival van Oostende.

Na het enorme succes van de eerste film “De Poort der Zielen” in 2018 en de tweede film “Het Duistere Hart” in 2019 kon een derde film natuurlijk niet uitblijven. “De Dag van de Bloedmaan” ging op 11 december 2021 in première. Net zoals in de serie gaan Giovanni Kemper, Céline Verbeeck, Louis Thyssen, Peter Van De Velde en Sven De Ridder terug naar Schemermeer. De gastrollen zijn voor Nora Gharib, Guga Baùl en Saartje Vandendriessche.

Verhaal

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

Visual: Studio 100

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat