VBRO

Nelis Heesbeen haalt met CHERIE oude herinneringen op

De boekingen van Nelis Heesbeen schieten de laatste tijd enorm omhoog vanwege de oude liedjes die hij nieuw leven inblies. Vooral de bewerkingen van Oh Zwarte Zigeuner en Mooie Signorita blijken in de reizigerswereld enorm populair te zijn. Om die doelgroep weer te verblijden met een plaat uit vergane glorie, dook Nelis terug in de tijd toen hij nog als klein kind rondhuppelde op het kamp. Vooral Cherie van Edyy Wally herinnert Nelis zich als een lied dat door iedereen werd meegezongen. Tot op de dag van vandaag is dit het bekendste nummer van de in 2016 overleden Vlaamse zanger die er in 1966 mee debuteerde. Samen met producer Roy Otters van NRO Productions besprak Nelis zijn plan om hier een uptempo versie van op te nemen die de tango ook weer onder aandacht moest brengen. Met de huidige technieken en de toevoeging van veel live ingespeelde instrumenten kan deze plaat ook weer decennia lang mee.

Nelis: Tijdens mijn optredens in het land krijg ik vaak te horen dat men blij wordt van de liedje die ik zing. Er zijn maar weinig jongeren die echt van die oude liedjes zingen. Natuurlijk wordt er zo af en toe wel eens een plaatje van vroeger in een nieuw jasje gestoken. Als dit dan een succes wordt komt daar vaak nog wel een vervolg aan, maar daarna valt men weer vaak terug op andere muziek. Daar waak ik voor. Als ik geboekt word om juist deze muziek te zingen, dan doe ik dat met passie. Ik zing vanuit mijn hart zodat de emotie de boventoon voert. Onlangs zong ik Cherie voor de eerste keer bij Café De Sjeng in Den Bosch. Op dat moment was John de Bever ook aanwezig die samen met zijn vader hier regelmatig komen. John complimenteerde mij met mijn versie. Hij zingt hem zelf ook, maar dan met de originele orkestband. Hij vond dat ik er een mooie draai had aangegeven. Ook mijn steun en toeverlaat Harm Wolters deelt die mening. Al vele jaren krijg ik tips van hem. Hij is oprecht en geeft een eerlijk antwoord. Hij herinnerde zich nog van vroeger dat zijn vader deze plaat vaak als eerste zong als hij wakker werd. Dat soort complimenten doen me goed en daarom zal ik dat soort liedjes ook blijven zingen.

Omdat Nelis zijn optredens bij Café De Sjeng altijd ervaart als een soort familiefeestje vroeg hij de aan de uitbaters Jolanda en Sjang of hij de beelden van de clip daar mocht laten schieten. Dat vonden ze natuurlijk een geweldig idee. Diverse familieleden en kennissen kregen de rol als figurant toegewezen. Naast de 3-jarige kleinzoon van Nelis is ook zijn grote vriend zanger Daymian van Os te bewonderen. Als je de clip, die eveneens door Roy Otters is geproduceerd, bekijkt proef je de gezelligheid…..kortom…deze missie is ook geslaagd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat