VBRO

Nelis Heesbeen heeft met OH ZWARTE ZIGEUNER een pareltje in handen

Nelis Heesbeen heeft met z’n nieuwe single Oh zwarte zigeuner en pareltje in handen. De oorspronkelijke versie van Johnny Jordaan en Willy Alberti is door producer Roy Otters voorzien van een compleet nieuwe orkestband. Volgens Nelis is de track echter nooit op single uitgebracht en heeft deze een emotionele waarde bij de woonwagenbewoners. Dat is dan ook precies de reden dat Nelis dit nummer onder de aandacht wil brengen.

‘Het is wel even heel iets anders dan mijn spring- en polonaisenummers Overstag en Ga nu maar weg, lazer maar op. Eigenlijk komt het meer in de buurt van ‘Als een vader opa wordt’. Dit is één van de liedjes die ik bij m’n optredens altijd moet zingen. Omdat ik mijn repertoire wil uitbrengen met iets meer serieuzere nummers vond ik dat een hedendaagse bewerking van Oh zwarte zigeuner wel op z’n plaats. Qua tekst is er niets veranderd. Muzikaal gezien is het een hele metamorfose’, onthult Nelis.

Roy Otters had het hele verhaal meegekregen waarin Nelis was beland n.a.v. de samenwerking met een platenlabel uit Noord Scharwoude. Dit liep uiteindelijk uit op een grote teleurstelling. Niet alleen voor Nelis, maar ook een aantal andere artiesten bleken de dupe te zijn geworden door het mismanagement van dat team. Omdat Roy Otters het rot voor Nelis vond bood hij aan om de kosten van z’n nieuwe single grotendeels kwijt te schelden. Ook bood Roy aan om de beelden van de videoclip te schieten. Vanwege de verhaallijn van de single vroeg Nelis aan Sjan en Rita Huiskes uit Eindhoven of hij gebruik mocht maken van hun woonwagen die als één van de mooiste van Nederland te boek staat. De kleinzoon van Nelis, Roelof, is ook te zien en daar is Nelis maar wat trots op. Ook dat kreeg Nelis voor elkaar. Hij is dan ook erg blij met de hulp van Roy en de familie Huiskes.

In ieder geval gaat Nelis de komende tijd door als een komeet. Hij wil zowel in september als in december nog een nieuwe single uitbrengen. Wil je Nelis boeken voor een feest, surf dan naar zijn Facebookpagina en stuur hem een bericht.

De single Oh zwarte zigeuner is te streamen bij de bekende portals. De clip is te bewonderen op Youtube en de socials van Nelis Heesbeen.

RTV: Bertie Verplak. Tel: 0032 499 43 51 74 /verplakbertie@hotmail.com

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat