VBRO

Nicky Baegen erg blij met opvallende nieuwe single BOOMERANG

Nicky Baegen is heel erg benieuwd naar de reacties die zijn nieuwe single Boomerang ongetwijfeld zal opleveren. De sound wijkt namelijk nogal veel af van wat het gros van de Nederlandstalige artiesten tegenwoordig presenteert.Zijn nieuwe single ‘Boomerang’, die wederom bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, kan inderdaad niet vergeleken worden met het actuele aanbod. Nicky is dan ook voornemens om die lijn aan te houden en er een eigen draai aan te geven. In ieder geval heeft hij het gevoel dat hij met ‘Boomerang’ op de goede weg zit.

Nicky: Ik ben er super trots op. Het is van origine een Hongaars lied dat door het team van Sonic Solutions een tikkeltje sneller is gemaakt en vol is gebouwd met heerlijke trompetgeluiden. Niemand in mijn omgeving kende het nummer waarvoor ikzelf de eerste én tweede stem heb ingezongen. Ik durf best te zeggen dat dit tot nu toe de beste productie is die ik heb uitgebracht. Het idee om juist deze plaat te coveren ontstond op een zondagmiddag toen ik met mijn vader muziek zat te luisteren. Wij waren een Sinti speellijst aan het afspelen. Op het moment dat deze plaat voorbij kwam riep mijn vader heel spontaan…dit wordt hem! Nadien hebben we het lied nog een paar keer ten gehore gebracht en ik moet eerlijk zeggen dat mijn enthousiasme steeg. Ik heb voor de opname speciaal zangles genomen bij Wiesje Westerlaken om het beste van mij te laten horen. De originele versie die door een vrouw is gezongen ging over de liefde en vreemdgaan. Omdat ik het allemaal lekker simpel en cliché wilde houden schreef ikzelf een paar zinnen op papier. Overigens is Pascal de Vormer verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de Nederlandse tekst waarin ook een zin is verwerkt die verwijst naar m’n vorige single ‘Elke dag een feestje’. Ik hoop echt dat het aanslaat.

De CD-single Boomerang is vanaf 24 mei 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Karl Kaspers, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat