VBRO

Nieuw boekenruilkastje in Sint-Andries

Aan Weeldestuk nummer 1 in Sint-Andries Brugge staat sinds kort een nieuw boekenruilkastje. Via de Brugse Buurtoppepper nam het buurtcomité het initiatief om een boekenruilkastje aan te vragen.

Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “Boeken brengen buren samen. Waarom dan ook niet een van je boeken of puzzels delen met iemand uit de buurt? Zo brengen we buren samen en stimuleren we om te lezen. Bovendien krijgen oude boeken een tweede leven. Via een boekenruilkastje kan iedereen uit de buurt een boek lenen, op voorwaarde dat je er een leuk boek voor in de plaats zet. Je kan het boek ook terugzetten als je het uitgelezen hebt. Dank u wel aan het buurtcomité om dit initiatief mee te willen ondersteunen. Op een zeer laagdrempelige manier kan je aan leesvoer geraken en anderen laten kennismaken met jouw favoriete auteurs. Als schepen van buurtcomités steun ik dit initiatief dan ook volledig!”

“Als schepen van Openbaar Domein kan ik het plaatsen van boekenruilkastjes alleen maar toejuichen”, zegt Mercedes Van Volcem. “Het openbaar domein is er voor iedereen. Er op die manier gebruik van maken is een mooi initiatief van de buurt. Dergelijke mini-bibliotheekjes halen mensen naar buiten en zorgen voor sociale contacten met buren. Het is simpel, maar doeltreffend: kosteloos boeken lenen en ruilen. Het is een mooi initiatief dat sinds de lancering van het eerste boekenruilkastje in 2014 al diverse keren werd gerealiseerd, ondertussen werden al bijna 30 kastjes geplaatst.”

Katelijn Lantsoght: “De hoofdreden van de aanvraag is omdat ik graag lees, en thuis veel gelezen boeken heb die nutteloos in de kast blijven staan. Ik weet dat veel buren graag lezen, en het is dan ook mijn bedoeling dat zij boeken kunnen ruilen. Ik hoop ook dat het anderen aanwakkert om te lezen. Persoonlijk lees ik graag detectiveboeken maar sinds het kastje er staat is mijn interesse en hopelijk die van anderen al uitgebreid. Er wordt gretig geruild, want ik zie dat er regelmatig andere boeken in liggen. Ik heb van de buurt al veel positieve reacties gehad. Er ligt een grote verscheidenheid aan boeken: romans, detectiveverhalen, reisboeken, jeugdboeken, strips, leerzame boeken… Momenteel zijn er alleen maar boeken te vinden in ons kastje maar het zou misschien ook leuk zijn om bijvoorbeeld gezelschapsspelletjes te ruilen.”

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat