VBRO

Nieuw talent JAMIRO laat zien en horen dat hij kan spelen met de toetsen van de accordeon

De lancering van de nieuwe single Als ik even naar je kijk waarmee Jamiro de klanken van de accordeon combineert met zang zou nog wel eens verstrekkende gevolgen kunnen krijgen. In ieder geval ziet Ronald Visch van RoodHitBlauw producties een gat in de markt voor deze, bijna 15 jarige, muzikant uit s- Gravendeel. Ronald werd benaderd door producer Laurens van Wessel die verantwoordelijk is voor de opname van deze bijzonder vrolijk klinkende plaat die over verliefdheid gaat.

Eigenlijk is het best bijzonder te noemen dat Jamiro al op 4-jarige leeftijd besmet werd met het accordeonvirus. Waarschijnlijk is dit ontstaan door de Nederlandstalige muziek die veelvuldig in huiselijke kring uit de speakers knalde. In ieder geval heeft Jamiro het muzikale talent niet van zijn ouders omdat die totaal geen instrumenten bespelen. Op een gegeven moment vroeg Jamiro aan zijn moeder of hij een accordeon mocht hebben. Vanwege zijn enthousiasme stemde moeders toe en vanaf dat moment stond hij met de accordeon op en ging ermee naar bed. Jamiro bleek talent te hebben dat ook bij grote artiesten opviel. Hij heeft samen met Marianne Weber op het podium gestaan, was op tv te bewonderen bij Hollands Got Talent, mocht een optreden verzorgen bij Echte Vrienden in AFAS live, stond naast Gerard Joling in een tv programma en maakte onderdeel uit van een fan weekend van Marco de Hollander.

Omdat Jamiro naast de instrumentale vaardigheid ook het zingen leuk begon te vinden mocht hij 6 jaar geleden zangles nemen bij de zangcoach van Frans Bauer, namelijk Mieke Werger. Zij bracht hem de zangtechnieken bij en verwees Jamiro door naar Laurens van Wessel om een vervolg te geven aan zijn in 2017 opgenomen liedjes Marina en La Paloma. Beelden hiervan zijn te bewonderen op internet en ook op Spotify zijn deze tracks te streamen.

Jamiro: Als ik even naar je kijk is een echt feestnummer. Daar heb ik bewust voor gekozen omdat ik gewoon op de Nederlandstalige radiostations te horen wil zijn. Zo af en verzorg ik ook optredens van 30 minuten. Ik houd van vrolijke muziek en moet eerlijk zeggen dat ik goed op gehoor kan spelen. Als er dan verzoekplaatjes aangevraagd worden kan ik snel schakelen en als het publiek dan geniet, ben ik heel erg blij.

De CD-single Als ik even naar je kijk is vanaf 26 april 2023 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Ger Oerlemans, is ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Boek Jamiro hier!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat