VBRO

Nieuwe bioscoopfilm Nachtwacht in de zalen

Zaterdagmiddag ging de derde bioscoopfilm van Nachtwacht in première: “De Dag van de Bloedmaan”!

Na het enorme succes van de eerste film “De Poort der Zielen” in 2018 en de tweede film “Het Duistere Hart” in 2019 krijgt de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht een derde bioscoopfilm: “De Dag van de Bloedmaan”. Vandaag ging de film in première in Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van onder andere Giovanni Kemper, Celine Verbeeck, Louis Thyssen, Guga Baùl en Peter Van de Velde!

De cast ziet er als volgt uit:

Wilko: Giovanni Kemper
Keelin: Celine Verbeeck
Vladimir: Louis Thyssen
Rhea: Nora Gharib
Bardal: Guga Baùl
Lupino: Begir Memeti
Sacha Luna Van Avermaet
Quil: Gregory Van Damme
Romulus: Immanuel Lemmens
Zavera: Saartje Vandendriessche
Cooper: Peter Van De Velde
Helena: Brigitte Heitzer
Vega: Sven De Ridder

Het verhaal

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

De film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 15 december 2021 te zien in alle Vlaamse bioscopen & Brussel.

Foto: Studio 100

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat