VBRO

Nieuwe brochure met aanbod Brugse Buurtcomités

Buurtcomités, groot of klein, vormen een belangrijke en waardevolle schakel binnen de Brugse samenleving. Ontmoetingen mogelijk maken en verbinden zijn op buurtniveau belangrijk voor een warme samenleving. Samen maken ze onze buurten sterker. Met de nieuwe brochure van de Brugse buurten wil de Stad het aanbod bekendmaken voor het nieuwe buurtjaar 2023.

Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “Vorig jaar werden er maar liefs 200 buurtactiviteiten georganiseerd. En dat de buurten ook dit jaar de handen elkaar willen slaan, is alvast duidelijk bij de lancering van ons aanbod. Maar liefst 100 geïnteresseerden namen heel recent online deel aan onze infosessie ‘Brugse buurtenboetiek’ waar het buurtaanbod voor dit jaar werd voorgesteld.”

Ook dit jaar kan je opnieuw drie keer per jaar een Brugse Buurtcheque aanvragen voor het organiseren van ontmoeting in en met de buurt. Misschien krijgt dit jaar dat grotere idee voor je buurt concretere vormen en ben je klaar om met die Buurtoppepper aan de slag te gaan?

“Bij het bedenken van deze projecten is creativiteit de grootste troef”, zegt schepen Mathijs Goderis. “Zo werden al aanvragen gedaan voor: een basketring voor de kinderen in de buurt, een buurtbankje, een boekenruilkastje, een plantenruilkastje, een kunstproject met de buurt… Je kan ook deelnemen aan een van de vele activiteiten uit ons aanbod.”

Burgemeester of schepen op bezoek

Burgemeester Dirk De fauw: “Dat het aanbod groot is, kun je vaststellen in de nieuwe brochure. Dit jaar kan je ook intekenen op een extra aanbod, waarbij de krachten gebundeld worden tussen heel wat verschillende stadsdiensten en externe parterorganisaties (cultuur, musea, jeugd, sport, Mooov, Lumière). Een bezoekje aan het Gruuthusemuseum of ga je liever naar een concert of film? Ben je of voel je je graag weer jong en leer je graag skaten? Of houd je het liever rustig met een spelletje petanque? Er is voor elk wat wils. En wat meer is: een buurtcomité kan ook iemand van het stadsbestuur uitnodigen op de activiteit. De burgemeester of een collega-schepen komt graag voor maximaal een half uur langs. Is er nieuws te vertellen over de straat of buurt, dan lichten we dat graag even kort toe. Wil je nog wat info meegeven over je buurt of heb je een specifiek voorstel voor je buurt? Dan luisteren we graag naar jouw mening of voorstel.’

“In 2022 was, na de coronaperikelen, samenkomen weer mogelijk. Dat was voor velen een opluchting. Ontmoetingen en feestjes organiseren met je buurt kon opnieuw. En dit gaan we ook in 2023 verderzetten! Sinds corona is iedereen er nog meer van overtuigd hoe belangrijk het is om dichtbij in je buurt leuke en warme contacten te hebben. Niet alleen om samen plezier te maken, maar ook om elkaar te helpen als het eens wat moeilijker gaat”, aldus burgemeester Dirk De fauw en schepen Mathijs Goderis.

De brochure is digitaal beschikbaar op www.brugge.be, een papieren versie kan ook via de website aangevraagd worden. Daarnaast ligt de brochure vanaf volgende week ter beschikking in alle filialen van de bibliotheek en in alle dienstencentra.

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat