VBRO

Nieuwe schaaktafels voor Brugs Koning Albert I-park

Na het Baron Ruzettepark komen er nu ook schaaktafels in het Koning Albert I-park. In 2017-2018 kreeg het Koning Albert I-park een opwaardering met een nieuwe fontein, die voordien aan ’t Zand stond. Na de uitbreiding van de ondergrondse parking ’t Zand door Interparking nv, werd ook het park aangepakt. “In onze Brugse parken zetten we groen, ontspanning en recreatie centraal. Ook in het Koning Albert I-park is dit het geval. Om dit te onderstrepen komen hier drie schaaktafels”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Schaken in het Koning Albert-I park

Het Koning Albert I-park verbindt de stationswijk met de Brugse binnenstad: een cruciale schakel waar veel bezoekers en Bruggelingen dagelijks langs wandelen. De groenaanleg, na de heropwaardering van het park, is afgewerkt.

“De Koninklijke Brugse Schaakkring kwam met het voorstel om schaaktafels in Brugse parken te plaatsen. Zo wordt het mogelijk om in openlucht schaakactiviteiten of tornooien te houden,” zegt schepen Mercedes Van Volcem. In het Koning Albert I-park komen drie grote tafels met ingelegd drie schaakborden. Hiermee kan een tornooi tussen negen personen georganiseerd worden.

Goed voor de samenhorigheid

Op 27 september 2022 werden in het Baron Ruzettepark drie schaaktafels geplaatst. “Hiermee kwamen we tegemoet aan de vraag van de Koninklijke Brugse Schaakkring en werd de aanzet gegeven tot schaken in het park. Met de schaaktafels in het Koning Albert I-park zetten we de trend verder. Het is een ideale manier om elkaar te ontmoeten tijdens een potje schaken. Deze (denk)sport is dus goed voor de samenhorigheid, maar is ook leuk om de competitiviteit tussen elkaar te laten bruisen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Initiële vraag om schaaktafels in het Minnewaterpark te plaatsen

“Deze zomer plannen we de heraanleg van het Minnewaterpark. We konden dus niet ingaan op de initiële vraag van de Brugse Koninklijke Schaakkring om hier schaaktafels te plaatsen,” zegt schepen Mercedes Van Volcem. “In het Minnewaterpark komt een nieuw plein rechtstreeks aan het water voorzien van zitelementen en petanquevelden. Het bestaande verzonken dambord in het park zal vervangen worden door een ontmoetingsplek in gazon. Na de heraanleg voorzien we een aantal nieuwe schaaktafels ingewerkt in ronde picknicktafels voor het park. Deze zullen ter hoogte van de dolomietpaden geplaatst worden.”

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat