VBRO

Nieuwe single release Bert Kabelaar

Het nieuwe soloalbum “Het gaat me goed” van de geboren en getogen Nijmegenaar Bert Kabelaar is nog maar net uit waarvan “Mijn engel op aarde” als eerste single verschijnt. Bert is al sinds 1973 beroepsmatig actief in de muziekwereld als zanger/gitarist. Zijn eerste band was trio “Circle” dat in 1976 een vervolg kreeg in de populaire en succesvolle formatie “December”.

Na een lange tijd rond getoerd te hebben in het entertainment circuit heeft hij besloten om het roer radicaal om te gooien. Sinds kort is hij een eigen onderneming gestart onder de naam “BeeKay Nimma” waarin hij al zijn tegenwoordige activiteiten heeft ondergebracht. Dat betreft het vertalen, schrijven en componeren van liedjes waarin hij ondersteund wordt door producer Harrie van den Heuvel. Als solo-artiest is hij de niet zo gebruikelijke weg ingeslagen van Nederlandstalige countrymuziek, maar met het sterke gevoel dat dit voor hem het juiste pad is om te bewandelen.

Bert timmert incidenteel muzikaal nog aan de weg met Meta van Doorn als “KaDoo!” en met Lisethe Lukassen als ‘Boots and Hat’. Verder maakt hij ook nog deel uit van “Het Zomerverblijf” met Theo Dahm en Ingrid Striek als Tennessee Outlaw en Lipstick Sunset en speelt hij met ontzettend veel plezier nog met zijn oude “December” makkers Theo Hofman en Joop Thijssen in band The Fall waar zijn partner in crime Harrie van de Heuvel ook deel van uitmaakt. De tekst van zijn nieuwe single “Mijn engel op aarde” heeft hij zelf geschreven. Het origineel is van de Oostenrijkse zanger Harry Kucera. Het nummer is opgenomen in zijn eigen thuisstudio en in de studio van zijn producer Harrie van den Heuvel. De achtergrond vocalen zijn ingezongen door. Lisethe Lukassen en Meta van Doorn. Wat zeker niet onvermeld mag blijven zijn de pedal steel gitaarpartijen van “meester pedal steel” Johan Jansen die met grootheden van over de hele wereld heeft gewerkt en medeverantwoordelijk is voor de gecreëerde sound.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat