VBRO

Nieuwe single van Marco Hulsebos is getiteld MARGRIET

Margriet verschijnt deze week als tweede single. Margriet komt van het album Een ode aan 15 vrouwen en 1 konijn dat voor de zomer uitkwam. Een groeidiamant, zo omschrijft Henk Westbroek dit album, waarvan Margriet zijn favoriet is. De eerste single van de ode, Femie, kon rekenen op veel aandacht van RTV Oost. Die aandacht probeert Marco rustig vast te houden en aan te sterken met de nieuwe single. Komende vrijdag is hij te gast bij Omrop Fryslan, Willem de Vries. De ode aan 15 vrouwen en 1 konijn is deze week gespot door Astrid de Jong, elke avond is er een nummer te horen in Volgspot Radio 5.

Margriet is het verhaal van het mooiste meisje uit de klas en ik vertrek. Het nummer is geschreven samen met pianist Gregor Hamilton van de Marcel Fisser Band. Marco is een atypische frontman. Hij kende voornamelijk een dienende rol als bassist van De Boswachters en Scrum. Hij schreef o.a. de soundtrack van de film De Schippers van de Kameleon, Wind in Mijn Haren.

De Kampenaar ontvouwde echter een langgekoesterde en latente wens om zijn eigen Nederlandse teksten uit te werken tot heuse liedjes. En hij deed dat zoals Sting: omring je met mensen die vele malen beter zijn dan jezelf. Hij schreef de 16 liedjes van de ode met mensen die hij muzikaal hoog acht en met wie hij nog nooit geschreven had. Aan het project werkten 13 componisten en tekstschrijvers mee, waaronder Henk Westbroek, Femke Weidema, Michiel Hoogenboezem, Gregor Hamilton, Erik Neimeijer en Bauke Bakker. In totaal hebben er meer dan 30 mensen aan de ode meegewerkt. De productie was in handen van Michiel Hoogenboezem. Het artwork is een schilderij van kunstenaar/muzikant Erik Neimeijer. Over de ode is een podcast gemaakt, getiteld Nieuwe Muziek van Toen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat