VBRO

Ome Rini brengt op zijn 64ste levensjaar allereerste single uit

Terwijl de een op zijn 64ste levenjaar al na zit te denken over zijn pensioen start de ander op die leeftijd een muzikale carriere. Die ander is in dit geval Ome Rini uit het Brabantse dorp Beek en Donk. Zijn debuutsingle Ik kijk mijn ogen uit naar jou die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt, is speciaal door Roland Verstappen op zijn huid geschreven. De kleine groep mensen die de single al hebben gehoord gaven aan dat het een echte oorwurm betreft. Met andere woorden….het deuntje blijft hangen en dat was dan ook precies de bedoeling van Ome Rini.

Ome Rini, zoals hij door iedereen in zijn omgeving wordt genoemd, zingt al meer dan 40 jaar en noemt zichzelf een huis-, tuin-, keuken- en badkamer zanger. Zo af en toe greep hij bij verjaardagen en feestjes ook wel naar de microfoon, maar daar bleef het dan ook bij. Tijdens een singlepresentatie van Margretha kwam Ome Rini in gesprek met Margretha. Natuurlijk werd er gesproken over muziek en liet Rini horen welke zangkwaliteiten hij bezat. Margretha gaf aan dat hij iets met zijn stem moest gaan doen en stelde voor om Roland Verstappen te benaderen. Zo gezegd, zo gedaan. Hij bood vervolgens aan om een lied voor Ome Rini te schrijven.

Ome Rini: ‘De tekst is gebaseerd om mijn eigen leven. Ik ben altijd bij mijn vrouw en omschrijf mezelf als een teruggetrokken persoon die het liefst op de bank zit te genieten van een film. Met mij is niet veel te beleven, maar als ze me ergens voor vragen sta ik altijd voor iedereen klaar. Roland heeft mijn levensschema goed weten te verwoorden en heeft ook de melodielijn van Ik kijk mijn ogen uit naar jou gemaakt. De uiteindelijke opname van deze uptempo bluesachtige plaat vond plaats bij Hans Aalbers in Nederhorst Den Berg. Overigens ben ik heel benieuwd wat de reacties op deze single zullen zijn…..

De CD single Ik kijk mijn ogen uit naar jou is vanaf 22 juni 2022 verkrijgbaar. De videoclip opgenomen door 4KProductions.nl zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en op Youtube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat