VBRO

Onthaalmedewerkers Stad Brugge dragen speciale button in het kader van Internationale Dag voor personen met een handicap

Op zondag 3 december vindt de ‘Internationale dag voor personen met een handicap’ plaats. Naar aanleiding van die dag dragen de onthaalmedewerkers van Musea Brugge, de Stadsschouwburg, de sporthallen, het Conservatorium, In&Uit, het Huis van de Bruggeling en alle deelgemeentehuizen een speciale button om hun steun uit te spreken en deze dag mee bekend te maken. Ook de European Disability Card (EDC) wordt nog eens extra in de kijker gezet.

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “3 december is de ‘Internationale dag voor personen met een handicap’. Op deze dag willen we samen met de VN aandacht vragen voor gelijke rechten en gelijke kansen van personen met een handicap. Ongeveer één op zeven mensen heeft een handicap. In onze maatschappij zijn er voor hen echter nog heel wat drempels om te studeren, werken, sporten of deel te nemen aan cultuur en vrije tijd. Onze medewerkers dragen vandaag een button om hun steun uit te spreken en deze dag mee bekend te maken.”

European Disability Card

“We maken van deze dag ook gebruik om de European Disability Card (EDC) nog eens extra in de kijker te zetten”, zegt schepen Pieter Marechal. “In 2022 breidde Stad Brugge het gebruik van deze kaart uit. Met deze Europese handicapkaart kan je als persoon met een handicap een beroep doen op diensten en voordelen bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. In onze stad kan men de kaart gebruiken bij Musea Brugge, de Stadsschouwburg, de zwembaden Interbad en Jan Guilini, de Stedelijke Academie en de initiatieven vanuit de Sportdienst en Jeugddienst van Stad Brugge. Ook heel wat private aanbieders aanvaarden de kaart als ‘bewijs’ van handicap.”

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat