VBRO

Op 25 oktober is de boodschap; HOU TOCH VAN JE SCHOONMOEDER!

25 oktober aanstaande is het Schoonmoederdag.. Wat zeg je? Schoonmoederdag?? Een speciale dag voor je gevreesde/gehate of misschien juist wel geliefde schoonmoeder?

We kennen allemaal de clichés over schoonmoeders. Als we de klaagzangen mogen geloven, zijn het bemoeizuchtige, betweterige, mopperende en chagrijnige heksen die we het liefst zo min mogelijk in onze nabijheid hebben. Misschien is er ergens in de verte een kern van waarheid. Of is het gewoon cultuurgoed om bij je vrienden je schoonmoeder eens even lekker af te zeiken?

In Amerika is Mother-in-Law Day, jaarlijks elke 4e zondag in oktober, inmiddels gemeengoed. Hier in Nederland begint het langzaam maar zeker ook te beklijven en daar wil het Rotterdamse trio de Wannebiezz graag een handje bij helpen. 16 oktober aanstaande releasen zij daarom de single ‘Hou Toch Van Je Schoonmoeder’. Een ode aan de vrouw die toch stiekem wel heel belangrijk is.

Arie, Rocco en Gilles – de Wannebiezz – zijn niet alleen gezworen vrienden, ze hebben ook min of meer met elkaar afgesproken levenslang single te blijven. Arie zegt altijd gekscherend dat zijn schoonmoeder geen kinderen kon krijgen, Gilles heeft nooit begrepen waarom je slechts één snoepje zou nemen als je in een enorme snoepwinkel staat en Rocco heeft al moeite genoeg om met zichzelf te leven. Dat neemt niet weg dat zij ook mensen uit hun omgeving horen klagen over hun schoonmoeders, terwijl ze stikgelukkig zijn met hun partners. Met hun Rotterdamse nuchterheid leggen zij graag uit dat je “niet mot lope te ouwehoere, want zonder je schoonmoeder lopie nou niet elke avond tege je partner an te legge”. En ze hebben gelijk: Hou Toch Van Je Schoonmoeder is wederom een wijs advies van dit Rotterdamse trio!

De meesterlijke tekst van Jan Rot in combinatie met de knap geproduceerde muziek van Eddy Ouwens maken van deze single een plaat met hitpotentie die zich meteen in en tussen de oren nestelt. Een swingende melodie met latin-achtige klanken en een klaagzang met een vette Rotterdamse knipoog, dat kunnen we in deze barre tijden goed gebruiken. Even weg van de ellende die al maanden ons leven beheerst en gewoon het kleine leed relativeren met een vrolijke noot! En we hebben inmiddels voor alles wel een dag dus waarom niet voor schoonmoeders?

Dus zet op 25 oktober je schoonmoeder eens in het zonnetje; koop een bosje bloemen, ga een bakkie bij haar doen en download de single ‘Hou Toch Van Je Schoonmoeder’.

Het tovert een grote glimlach om haar mond en jij bent voorlopig weer even van haar gemekker verlost. Jatoch nietan?

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat