VBRO

Opening nieuwe kinder- en tienerwinkel The Milky Way

Ruth Decaesstecker (42) opent op donderdag 26 januari een nieuwe kinder- en tienerwinkel The Milky Way. Een funky zaak in het hartje van Brugge gevuld met eigentijdse, duurzame en originele merken van Europese bodem.

De onderneemster werkte voorheen al jaren in de modesector waaronder bij Boetiek RUTH in de Sint-Jakobsstraat. De droom om een eigen zaak te starten had ze al lang. “Mijn levenservaring in de retail en mode heeft mij nu tot hier gebracht. Plots vielen alle puzzelstukjes samen: het prachtige pand in de Burgstraat, tijd om het aankoopseizoen te starten en mijn leeftijd. Maar vooral de goesting heeft me gedreven”, zegt Ruth.

“We merken aan het aantal kwalitatieve eigentijdse zaken dat recent opende in Brugge dat de goesting om in onze stad te ondernemen zeker aanwezig is”, beaamt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. “The Milky Way past perfect in ons aanbod van local heroes: lokale ondernemers die de Brugse winkelstraten extra kleur geven en een unieke aantrekkingskracht vormen voor shoppers uit Brugge en ver daarbuiten.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Het is fijn om te zien dat gedreven mensen hun schouders zetten onder nieuwe projecten en zaken in Brugge. Zij zorgen voor vers bloed in ons winkelaanbod. Dat brengt attractiviteit met zich mee, niet enkel voor Brugse shoppers, maar ook voor alle bezoekers aan onze stad. We wensen Ruth alvast alle succes toe!”

Knipoog naar chocoladereep en de jaren 1980

Bij The Milky Way kunnen kinderen en tieners zichzelf zijn. “Ze mogen voelen, zien, bewegen, rommel maken en uiteindelijk naar huis gaan met een outfit die volledig op hun lijf is geschreven”, zegt Ruth. Ze ziet de winkel als een uit de hand gelopen hobby: gastvrouw spelen voor jong en oud en een plaats creëren waar iedereen tevreden en voldaan kan genieten. Nadat heel wat namen voor de nieuwe winkel de revue passeerden, stootte Ruth op ‘The Milky Way’. “Klinkt goed in het Brugs en met een knipoog naar de chocoladereep en de jaren 1980”, vervolgt ze.

De kinder- en tienerzaak huisvest merken zoals Morley, Bobo Choses, Simple Kids, Bellerose, Hansa knuffels, Maed for Mini, Main story… Het volgende seizoen komen de merken Mini Rodini, The Animals Observatory, Indee en Finger in The Nose er bij.

Passie voor fotografie

Naast haar passie voor mode, heeft Ruth ook een passie voor fotografie. Ze werkt als freelance fotografe voor bedrijven en kranten. De creatieve duizendpoot hoopt deze skill mee te kunnen nemen naar The Milky Way. “Ik kan al niet wachten om m’n eigen fotoshoots te organiseren met de kledij van de winkel en met het prachtige Brugge als achtergrond”, zegt ze.

De kids- & teenstore is geopend op maandag van 14.00 uur tot 18.00 uur, woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op koopzondagen van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook online kan je naar hartenlust shoppen.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat