VBRO

Oxfam Tweedehands voortaan in Brugse Smedenstraat

De Smedenstraat is een mooi adres rijker: in het pand nummer 33 opent een tweedehandswinkel van Oxfam. In de grote zaak (de vroegere Juno), die doorloopt tot aan het Beursplein, vind je meer dan enkel kledij. Je kan er ook schoenen, accessoires, interieuritems, speelgoed, boeken en computers kopen.

Na een korte tussenstop in de Lieven Bauwensstraat, kan de tweedehandswinkel nu definitief verhuizen naar de nieuwe locatie in het centrum. Die is een pak ruimer dan de vroegere winkelruimte in de Leopold II-laan. Daar moesten ze plaats maken voor een nieuw woonproject.

“Ook het centrummanagement van Stad Brugge vestigde zich twee jaar geleden in de Smedenstraat en rolde er onder andere een actieplan voor de straat uit”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. “Onder de noemer Shopping Brugge werkten ze al tal van acties uit in samenwerking met de handelaars van de Smedenstraat. Dat Oxfam ervoor koos om het voormalige pand van Juno in te vullen, is een perfecte aanvulling voor wat de straat nu al te bieden heeft”, vervolgt hij.

Burgemeester Dirk De fauw: “De nieuwe winkel van Oxfam is opnieuw een mooie aanwinst voor de Smedenstraat. Iedereen zal hier zijn gading vinden. Het is belangrijk om ook tweedehandswinkels in de stad te hebben. Het zorgt ervoor dat mensen bewuster nadenken over hun koopgedrag. Dit komt zowel mens als milieu ten goede en dat kunnen we als stadsbestuur alleen maar toejuichen.”

Wil je zelf materiaal dat nog in goede staat is, doneren aan Oxfam? Dat kan. Breng jouw kledij, schoenen, accessoires, interieuritems, speelgoed, boeken, computers… binnen tijdens de openingsuren.

Oxfam is geopend van maandag tot zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat