VBRO

Patrick Damian stapt op 46 jarige leeftijd in de entertainmentwereld met debuutsingle EEN LACH VAN JOU

Met zijn debuutsingle Een lach van jou duikt Patrick Damian op 46-jarige leeftijd de entertainmentwereld in. Als knaapje van een jaar of 14 was het meezingen van Nederlandstalige liedjes al een grote hobby van hem. Op latere leeftijd bezocht hij tijdens het stappen in Amsterdam natuurlijk Café Peter Beense. Daar pakte Patrick voor de gein af en toe de microfoon. Uiteraard kreeg hij vaak te horen dat hij iets met zingen moest gaan doen. Op dat moment had Patrick daar nog geen behoefte aan. Dat kreeg tijdens een bedrijfsfeest van muziekartiest en ondernemer Franz Joostink een compleet andere wending.

Patrick: Drie jaar geleden leerde ik Franz bedrijfsmatig kennen en hebben ook regelmatig contact. Tijdens dat bewuste feestje zat ik te geinen dat ik ook wel kon zingen. Ik werd op een gegeven moment uitgedaagd en greep de microfoon. Ook de manager van Franz, Peet van der Kamp, gaf aan dat ik hier iets mee moest doen. Ik ging op zoek naar een muziekstijl en kwam uit bij de Hazes evergreen Een lach van jou. Producer Manfred Jongenelis heeft er een hedendaags arrangement van gemaakt zodat het een stuk warmer klinkt. Opmerkelijk is ook dat zangeres Jody Pijper de backing-vocals verzorgde. Dat deed ze in 1980 ook tijdens de opname van originele versie van André Hazes. Heel bijzonder dus.

Een lach van jou, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 14 december 2022 via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. De beelden van de clip, die door Appie Hofstede zijn geschoten, zijn te bewonderen op Youtube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat