VBRO

Patrick Valentijn presenteert zomerhit LEEF

Nog geen moment spijt heeft Patrick Valentijn over de samenwerking die hij drie jaar geleden aanging met Manfred Jongenelis en platenlabel Smaragd Music. Met name z’n in maart 2020 gelanceerde single ‘Chiquita Valentina’ heeft het vooral bij de radiostations heel goed gedaan. Dat was maar goed ook want op de podia heeft deze professionele entertainer vanwege het sluiten van de horeca het swingende lied maar weinig op de bühne kunnen zingen. Toch heeft hij het afgelopen jaar niet stilgezeten en begon als één van de eerste artiesten met een livestream. Gelukkig zien de vooruitzichten er nu een stuk beter uit. Dat was dan ook de reden dat z’n nieuwe single ‘Leef dan’ van de plank werd gepakt om uit te brengen.
 
Volgens Patrick heeft de opbeurende tekst alles te maken met bizarre tijd waarin we met z’n allen zijn beland. ‘Genieten van de momenten die je met je geliefde met beide handen aan moet pakken. Met andere woorden LEEF en maak van elke dag een feest. Dat was de insteek die ik tekstschrijver Frank van Etten meegaf. Manfred Jongenelis daagde ik uit om een sfeervol arrangement te produceren waarin componenten uit bestaande liedjes verwerkt moesten worden. Als je de plaat opstart denk je meteen aan een moderne versie van Harry Belafonte’s Banana boat. Niets is minder waar. Een aantal zeer herkenbare melodieën en klanken zijn als het ware overgoten met een reggaeton sausje. Dat maakt het geheel erg vrolijk én zomers. Ik ben heel erg blij met deze radioplaat en hoop dan ook dat deze wederom goed wordt opgepakt. Dat hoopt natuurlijk iedereen die een single uitbrengt….en dat zijn er momenteel heel erg veel. Toch heb ik er een goed gevoel bij’, glimlacht Patrick.
 
‘Leef dan’ is vanaf  9 juli 2021 te streamen via de bekende platforms. De clip laat nog even iets langer op zich wachten. Samen met Karl Kaspers wordt spoedig een datum gepland om de beelden te schieten.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat