VBRO

Perry Zuidam blaast het dak eraf met “Hasta la Vista”!

Het is Perry Zuidam weer gelukt om een pareltje uit de goede oude tijd boven water te vissen. Het betreft het van oorsprong Duitstalige nummer ‘Hasta la Vista, Maria Dolores’ dat door Rex Gildo in 1973 reeds is uitgebracht. Perry probeert altijd op een bepaalde manier liedjes te zoeken die bij hem passen waar hij vrolijk van wordt. Hij heeft ruimschoots bewezen dat hij daarin succesvol is. Met zijn eigen herkenbare stemgeluid valt hij op tussen de gevestigde namen en dat resulteert dan vaak in bijzondere liedjes die nostalgie ademen. ‘Hasta la Vista, Maria Dolores’ is ook zo’n plaat die voldoet aan alle eisen die Perry vooraf stelt. Er moet een verhaallijn inzitten die in de videoclip uitgebeeld kan worden. Hij ziet dat als een stukje amusement dat het geheel compleet maakt. Volgens Perry draagt dat zeker bij tot succes. Hij meent dat, als hij voor de clip opname al zingend door een stad loopt, de kijkers niet kan boeien. Een boeiend verhaal wordt beter bekeken en levert veel meer reacties op.

Perry: ‘Bij mij thuis heb ik een vrij grote collectie elpees liggen die ik regelmatig voor de dag tover. Ik probeer dan die liedjes uit te zoeken die de rest laat liggen. Als ik dan een track heb gevonden die wel een opfrisbeurt kan gebruiken, ga ik ook tot het uiterste. Overigens heb ik een kleine 500 elpees in mijn bezit en daar zal ik in de toekomst nog heel vaak gebruik van maken. Samen met Pascal de Vormer heb ik de tekst geschreven waarin Maria Dolores mijn hart weer sneller laat slaan. Voor het prachtige arrangement is Laurens van Wessel wederom verantwoordelijk. Vanaf 2015 werk ik al vol tevredenheid met hem samen. Hij weet telkens de herkenbare Perry Zuidam sound erin te verwerken. Over het algemeen worden mijn single bij alle Nederlandstalige radiostations gedraaid. Dat zorgt er dan ook voor dat het publiek al die liedjes tijdens mijn optredens meezingt. Dat bleek onlangs ook toen ik op uitnodiging van Rood-Hit-Blauw producties mocht zingen tijdens de vierdaagse in Nijmegen. Als ik dan zie hoe het publiek uit het dak gaat, geniet ik met volle teugen. Al met al sta ik dit jaar toch meer dan 150 keer op de bühne. Daar zitten ook nog een paar hele grote evenementen bij, waaronder mijn eigen 25-jarige artiestenjubileum bij Theater Zuidplein in Rotterdam. Samen met een live begeleidingsband, gastartiesten en showballet belooft het een onvergetelijke middag te worden vol gezelligheid. Het concert is inmiddels uitverkocht. Het gaat in ieder geval een groot meezingfeest worden en daar kijk ik enorm naar uit.

De Cd-single ‘Hast la Vista’ is vanaf 16 augustus 2023 te streamen op de bekende platforms. De clip, opgenomen door Patrick van der Scheer, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Boek Perry Zuidam hier!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat