VBRO

Priscilla Ophof bezingt in DE STRAATMUZIKANT het levensverhaal van Manfred Jongenelis

Priscilla Ophof blijkt de sleutel te zijn die de deuren voor producer/ muzikant Manfred Jongenelis en Ton van Gils (Nationale Artiesten Parade) opnieuw heeft geopend. Manfred en Ton waren jarenlang goede vrienden van elkaar. Toch kwam er op een gegeven moment een breuk in de vriendschap die tot voor kort nog niet hersteld was. De aanleiding om de plooien weer glad te strijken was een emotionele tekst die Ton jaren geleden al had geschreven over het levensverhaal van Manfred. Naast het muzikale succes schuilt er ook veel verdriet. In 2004 overleed op 4- jarige leeftijd zijn eerste dochtertje Esmeralda. De lachwekkende- en verdietige kanten van Manfred zijn destijds door Ton op schrift gezet. Vanwege de vete die nadien onstond bleef het concept in de bureaulade liggen. Omdat Priscilla Ophof vorig jaar op het pad kwam van Ton zag hij in haar de juiste zangeres om dit waargebeurde levensverhaal vanwege haar gevoelige volkse stemgeluid op te nemen. Priscilla vond dat een hele eer en kreeg na het lezen van de unieke tekst meteen kippenvel, maar stemde in met het voorstel..

Omdat er volgens Ton maar één persoon is die hierbij de juiste sound kan produceren nam hij, met lood in de schoenen, contact op met Manfred. Gelukkig zagen beide mannen openingen om een gesprek aan te gaan. Tijdens de opnames van de single De Straatmuzikant was van alle kanten de ontroering zichtbaar. Priscilla weet in ieder geval zeker dat ze zich verder als vertolkster van het levenslied wil profileren.

De Straatmuzikant, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 19 april 2023 via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. De beelden van de clipschoten door Karl Kaspers, zijn te bewonderen op Youtube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat