VBRO

Pussycat eindelijk in boekvorm

Als het over legendarische en internationaal succesvolle Nederpop gaat dan gaat het altijd over Shocking Blue, George Baker Selection, The Cats, Golden Earring, Focus, Luv’ etc. Er is echter één band die té vaak over het hoofd wordt gezien; PUSSYCAT! Pussycat was de allereerste Nederlandse act die in 1976 de felbegeerde #1 positie verwierf in de UK met ‘Mississippi’, een single die in maar liefste 15 landen een megahit werd, van Duitsland, Noorwegen tot Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Brazilië en kwam in 9 landen op #1.

Omdat Pussycat uit het “verre” Limburg kwam worden ze helaas té vaak vergeten in Hilversum en door de Nederlandse media. Wanneer Piet Veerman een natte scheet laat, dan staat er direct een camerateam van Shownieuws in Volendam… maar Pussycat laat men onterecht vaak links liggen. Jammer, want met Toni Willé had Pussycat een van de allerbeste lead vocalisten uit de geschiedenis van de Nederpop in hun gelederen, en de gitaarleraar Werner Theunissen van de zusjes Toni, Betty & Marianne schreef tijdloze pareltjes voor Pussycat, waaronder ‘Mississippi’, ‘Georgie’, ‘Smile’, ‘My Broken Souvenirs’, ‘I’ll Be Your Woman’, ‘Wet Day In September’, ‘Daddy’, ‘Doin’ La Bamba’, ‘Then The Music Stopped’, ‘Teenage Queenie’ en vele andere (inter)nationale hits.

“Nu is het tijd om alles recht te zetten” moet Pussycat gitarist, ex-man van lead zangeres Toni Willé en mede-oprichter Lou Willé gedacht hebben. Samen met Harm Peter Smilde (die eerder prachtige boeken schreef over de Tielman Brothers en Bob Dylan) zette Lou Willé het verhaal op papier met het rijk geïllustreerde boek ‘De Mississippi Stroomt In Limburg’ als resultaat. Hierin kan iedereen het bijzondere en unieke verhaal van Pussycat lezen, een legendarische band die veel meer erkenning verdient dan ze tot nu toe ontvangen! Voor dit boek zijn diverse Pussycat leden geïnterviewd alsmede producer Eddy Hilberts en vele anderen die nauw betrokken waren bij de unieke carrière van Pussycat. Herbeleef het unieke en prachtige verhaal van Pussycat met het boek ‘De Mississippi Stroomt In Limburg’

Bekijk hier de trailer van ’De Mississippi Stroomt In Limburg’

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat