VBRO

Ray Smith brengt dancehit HOLD ON TO MY LOVE tweetalig uit

Eigenlijk had Ray Smith al een idee voor een nieuwe single. Sterker nog, hij was al begonnen met het schrijven van een tekst. Toch liep het allemaal anders dan gepland. In het begin van dit jaar was Ray thuis aan het klussen omdat zijn kinderen een voor een het ouderlijk huis gaan verlaten. Het echtpaar Smith zag dan ook de noodzaak in om een en ander te gaan opknappen en te veranderen.

Ray: Zo was ik een slaapkamer aan het leeghalen, nieuwe vloer er in, verven, behangen etc. Als ik aan het klussen ben dan staat de muziek natuurlijk altijd aan. Dan kan ik lekker meezingen en heb ik het idee dat de tijd wat sneller gaat. Maar het is dan natuurlijk ook veel gezelliger. Op een gegeven moment had ik muziek uit de jaren 70 en 80 opstaan. Ineens hoorde ik de danceklassieker Hold on to my love van Jimmy Ruffin. Deze plaat, die oorspronkelijk verscheen in 1979, bleef in mijn hoofd hangen. Het ritme en de tekst sprak me aan. Tja, en wat doe je dan, nog een keertje draaien en nog een keer. Dan in je favorieten zetten op Spotify en ik liet het aan mijn vrouw horen in de auto. Ook zij vond het een lekker nummer. Nu ben ik zelf niet zo van het coveren van nummers, wat velen wel doen, maar mijn producer Laurens van Wessel en ik verzinnen mijn meeste nummers namelijk zelf. Ik schrijf de teksten en samen zoeken we de muziek erbij. Dan is het, vind ik, ook echt je eigen ding. Lekker creatief bezig zijn in de studio en iets vormgeven is het mooiste wat er is.

Ray liet het nummer vervolgens aan Laurens horen en had inmiddels een passende Nederlandstalige tekst erbij geschreven. Toen de Nederlandstalige versie klaar was hebben ze de originele Engelstalige versie ook maar meteen opgenomen. Dat was in eerste instantie voor de grap. Toen beide versies waren opgenomen groeide het idee, in overleg met platenlabel RoodHitBlauw om toch maar beide versies te gaan uitbrengen. Dit hadden ze in het verleden ook al een keertje eerder gedaan. Destijds brachten ze een Nederlandse en een Spaanse versie van hetzelfde nummer uit. Ray vindt zelf dat beide versies heerlijk zijn om naar te luisteren. Hij laat het verder aan de diverse radiostations over welke ze willen gaan draaien. Uiteraard is hij zeer benieuwd wat de luisteraar ervan vindt.

De CD-single Hou vast aan de liefde, Hold on to my love is vanaf 12 april 2023 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Boek Ray Smith hier!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat