VBRO

Regio-nieuws in het kort

De funderingswerken voor de nieuwbouw aan het AZ Sint-Lucas in Assebroek zijn zo goed als klaar. Acht maanden lang werd in de diepe bouwput gewerkt. Nu kan de opbouw starten voor het nieuwe logistieke gebouw.

Op 4 maart wordt de Brugge Classic gereden. Het is een rit voor wielertoeristen in een organisatie van de stedelijke sportdienst en in samenwerking met studenten van Howest. De deelnemers zullen kunnen kiezen tussen een gravelrit en wegritten.

De Bach Academie in Brugge heeft heel wat volk gelokt naar Brugge. Er kwamen 4953 bezoekers. 36% van de bezoekers komen uit het buitenland wat goed was voor overnachtingen in Brugge.

De N-VA van Beernem wil een wielerexpo organiseren naar aanleiding van Dorp van de Ronde. Op 2 april passeert de Ronde door Beernem en dan wil de gemeente heel wat organiseren.

In Eernegem hebben onbekenden ingebroken in een frituur. Ze namen zelfs de snacks mee uit de zaak. De dieven waren vooral op zoek naar geld.

Het goederenverkeer per spoor in de haven van Zeebrugge zal toenemen. De nieuwe sporenbundel en ook de rangeerbundel zijn klaar en lopen op tot 18 sporen. Nu komt slechts 15% van de goederen over het spoor naar de haven. De werken hebben twaalf jaar geduurd. Het bedrijf ECS is één van de grote bedrijven in de Zeebrugse haven dat al gebruik maakt van het vervoer over het spoor. De treinen kunnen er met goederen binnen rijden. Dirk De fauw, de Brugse burgemeester, hoopt dat er nu velen zullen volgen.

Vijf jongeren moesten maandag verschijnen voor de correctionele rechter in Brugge voor de vechtpartij die zich heeft voorgedaan op het strand in Blankenberge. De zaak zal pas op 25 september kunnen gepleit worden.

Het rijke familiearchief van de familie Ronse komt in handen van de stad Brugge. De overeenkomst is ondertekend en morgen wordt alles overhandigd. Alfred Ronse is nog een tijdlang schepen geweest in Brugge.

De stad Brugge laat leerlingen van het vijfde leerjaar nadenken over hoe ze de stad nog meer bruisend en kindvriendelijk kunnen maken. De kinderen worden nu donderdag verwacht op het Stadhuis.

De uitvaart van Olivia Geerolf zal nu vrijdag plaatsvinden in de geklasseerde turnzaal van de hogeschool Howest in de Sint-Jorisstraat. Velen hebben Olivia gekend van de balletschool en ook als choreografe van de Heilig Bloedprocessie en de Gouden Boomstoet. Olivia Geerolf werd 72 jaar.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat