VBRO

Regio-nieuws in het kort

De stad Brugge trekt 4,2 miljoen euro uit voor de heraanleg van drie straten in Kristus Koning. Het gaat om de Karel de Stoutelaan, de Filips de Goedelaan en de Zeger Van Maelestraat. De straten worden groener en ook verkeersveiliger. In de Karel de Stoutelaan en in Filips de Goedelaan in Kristus Koning zal veel onthard worden en komen er ook extra bomen. Aan het Graaf Visartpark komen er zitbanken en tijdens de zomer ook groene stoeltjes.

In de geklasseerde sportzaal van de hogeschool in de Sint Jorisstraat in Brugge werd vrijdagochtend de uitvaartplechtigheid gehouden van Olivia Geerolf. De bekende Brugse choreografe runde decennialang haar balletschool in Brugge en later in Assebroek. Olivia Geerolf werd 72.

Het was donderdag gedichtendag. In de Brugse regio zie je op tal van plaatsen gedichten van kinderen op de ramen van handelszaken. De school OLVA De Touwladder was actief in Assebroek en de Kantelberg in Male. Velen nemen de tijd om de gedichten te lezen.

De stad Brugge hield voor de vijfde keer de dialoogtafels rond armoede. De stad, het OCMW en verenigingen die werken rond armoede sloegen de handen in elkaar om samen na te denken over hoe ze armoede kunnen aanpakken.

In het parochiaal centrum van Steenbrugge werden woensdag de plannen voorgesteld voor de nieuwe bruggen die er komen. Er komt een zeven meter hoge brug voor het autoverkeer en een platte brug van zes meter voor voetgangers en fietsers. Die brug kan wel nog open voor de binnenvaart.

De vroegere feestzaal Hof ter Mude in Westkapelle krijgt een nieuwe bestemming. De site zal plaats maken voor de kantoren van de Zoute Grand Prix maar ook voor veilinghuis Bonhams dat jaarlijks instaat voor de veiling van exclusieve wagens in Knokke. De zalen zullen gebruikt worden voor privé-events met voorstellingen van nieuwe wagens.

Het Brugse gemeenteraadslid Nele Caus heeft opgeroepen om voor aanvang van de komende gemeenteraad maandagavond in Brugge een actie te houden en een vuist te tonen tegen pesten in Brugge. Ze wil een grondige aanpak in onze stad.

De stad Brugge zal zaterdag de vele zwerfvuilvrijwilligers bedanken die wekelijks hun ronde doen in hun respectieve wijken om zwerfvuil in te zamelen. Ze krijgen daartoe aparte zakken van de stad.

Vijftienhonderd gezinnen in Ruddervoorde zaten donderdag twee uur lang zonder stroom. Fluvius stuurde meteen ploegen ter plaatse. De brandweer moest naar de koekjesfabriek Destrooper waar door de stroomuitval de koekjes te lang in de oven bleven zitten. Het zorgde meteen voor rookontwikkeling in het bedrijf.

De voorbereidingen zijn gestart voor de Gouden Boomstoet van 2024 in Brugge. Het team dat de stoet straks in goede banen moet leiden is inmiddels gekend. Regisseurs van dienst zijn Tom Ternest en Dominique Deckers.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat