VBRO

Regio-nieuws in het kort

De gemeenteraad van Brugge kwam maandagavond opnieuw bijeen. Nog niet alle punten konden afgewerkt worden. Vanavond gaat men in het Stadhuis dan ook verder met de interpellaties van de raadsleden. Maandagavond werden er al enkele behandeld.

Raadsleden Stefaan Sintobin en Nele Caus zijn op de Brugse gemeenteraad tussen gekomen voor de situatie in Zeebrugge. Ze kregen klachten vanuit Zeebrugge over diefstallen in de plaatselijke supermarkt. De burgemeester was niet op de hoogte van de nieuwe problemen.

In de gemeenteraad van Brugge heeft Ilse Coopman maandagavond de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid. Ze komt in de plaats van Dirk Barbier en zetelt voor de N-VA.

Simon Mignolet zal met zijn Gouden Schoen niet ontvangen worden door de gemeenteraad in Brugge. Die vraag kwam van raadslid Stefaan Sintobin. De burgemeester wees er op dat hij niet van Brugge is en ook niet woonachtig is in Brugge. Ook voor vorige winnaars van de Gouden Schoen werd geen ontvangst voorzien.

Het Food Lab krijgt van de stad Brugge 20.000 euro voor de organisatie van ‘Heerlijk Brugge’. Met het geld kunnen ze ‘Heerlijk Brugge’ organiseren, begin de maand mei. De stad volgt de organisatie van dit evenement met argusogen, na het debacle van ‘Kookeet’. Het eens zo populaire culinaire event eindigde in 2022 in mineur in de tuinen van het Groot Seminarie, met een enorm deficit.

Voortaan kan je nu ook schaken in het Koning Albert I- park in Brugge. Daar werden nieuwe schaaktafels geplaatst. Eerder werden er ook al gezet in het Baron Ruzettepark. De vraag kwam van de Brugse Schaakkring. Ze vragen ook nog schaaktafels voor het Minnewaterpark. Die komen er na de voorziene heraanleg van het park.

Op 19 maart is het dag van de zorg. Dan zullen de deuren opengesteld worden van het nieuwe woonzorgcentrum in de Sint-Pietersmolenwijk in Brugge. Ze zoeken er trouwens nog heel wat personeel. Velen verhuizen ook mee naar daar vanuit het Minnewater.

De stad Brugge zal een elektrische centrumshuttle inzetten in wijken die door De Lijn niet meer zullen bediend worden. Het gaat om de regio van het Gentpoortkwartier en de buurt van de Vlamingdam. De stad zal nu een kandidaat zoeken die de busjes kan inzetten.

Er is tijdens de gemeenteraad van Brugge terug kritiek geweest op het bouwen op waterzieke gronden. Het gaat onder meer om gronden in Assebroek en in Dudzele. Omwonenden van het komende project Sint-Trudo klagen nu al dat hun tuinen onderlopen. Voor Dudzele gaat het om de vroegere dokterswoning die plaats moet ruimen voor een nieuwbouwproject.

Brugge trekt subsidies uit voor events rond de Ronde van Vlaanderen. De stad roept verengingen en buurtcomités op om vóór en nà de Ronde tal van zaken te organiseren zodat de Ronde in de kijker staat. De Ronde zal vanaf dit jaar weer om de twee jaar in Brugge starten. Dit jaar is dat op zondag 2 april.

In Zeebrugge zal bekeken worden of de strandcabines kunnen opgeschoven worden zodat ze geen hinder meer hebben van de festivals. De strandgangers hebben voornamelijk last van zware vrachtwagens op het strand. Het festival Live s Live keert dit jaar niet meer terug naar Zeebrugge. Zij hebben gekozen voor Antwerpen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat