VBRO

Regio-nieuws in het kort

Het is vandaag Maria Lichtmis. Heel wat bakkers en verenigingen bakken vandaag speciaal pannenkoeken. Het is een jarenlange traditie die in de Kerk is ontstaan en nog altijd meegaat. Ook in scholen worden vandaag heel wat pannenkoeken geserveerd.

In Oudenburg werd woensdag even het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Er was een middendrukleiding van de gastoevoer geraakt. De brandweer en Fluvius werden meteen ter plaatse gestuurd.

Op 9 februari zal de line up voor We Can Dance bekend gemaakt worden. Het festival gaat terug door op het strand van Zeebrugge. Voor het eerst zullen er nachttreinen rijden tussen Zeebrugge en Brugge.

Volgens het Brugse gemeenteraadslid Geert Van Tieghem zijn er teveel personeelsleden van de stad regelmatig ziek. Hij is van mening dat het probleem moet aangepakt worden.

De voetgangers- en fietsersbrug over het kanaal Brugge-Gent ter hoogte van Bombardier zal vanaf 20 februari tot augustus afgesloten zijn. Besix moet werken uitvoeren aan de brug in opdracht van de Vlaamse Waterweg.

Op de A11 richting Antwerpen ter hoogte van Brugge Zeehaven was de weg woensdagavond een tijdlang afgesloten door een ongeval. Gezien het late uur op de avond was de hinder beperkt.

Om de haverklap duwen onbekenden op de rode noodstop van de roltrappen aan het station in Brugge. Daardoor staan de trappen vaak stil. Interparking zal nu instaan voor die trappen. Ook op het Zand vallen de roltrappen stil om dezelfde reden.

In de zaal Patria in Ver Assebroek oefent het Nieuw Violiertje voor hun nieuwe toneelproductie. In maart staan ze op de planken met het stuk “We Doen Het Zelf”. Regisseur van dienst is Johan Dewulf.

Bij de Harmonie “Vermaak Na Arbeid” in Koolkerke kreeg voormalig dirigent Hans Delanghe de schaal van Fedekam, voor zijn verdienste in de muziek. Dirigent Christoph Bonte viel ook in de prijzen, maar dan wel een erg practische… Hij kreeg een nieuwe hoge dirigentstoel cadeau.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat