VBRO

Regio-nieuws in het kort

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft oordeel geveld in twee dossiers voor Brugge. De vergunning voor het nieuwe Club Brugge voetbalstadion is geschrapt. De Raad volgt de kritiek van de omwonenden dat er parkeertekort is bij wedstrijden met 40.000 toeschouwers. De Vlaamse Overheid, de stad en Club Brugge zullen nu samen zitten. Het geduld bij het bestuur van Club Brugge raakt intussen wel stilletjes aan op. Ze wachten nu al zestien jaar op een nieuw stadion en telkens fluit het gerecht hen terug na klachten. Ook voor Cercle Brugge is er nog geen oplossing.  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft ook de aanvraag voor de breekwerf van Top Mix in Dudzele geweigerd. Omwonenden en de stad Brugge hadden zich verzet tegen de komst van het bedrijf. Ze vreesden voor stofhinder en extra verkeer in Dudzele.

In Maldegem opent de ijspiste vanavond de deuren. De opbouw van de piste is vlot verlopen. Tot 26 februari kan je er gaan schaatsen met op zondag 19 februari de verlichte Carnavalsstoet bij avond. Nog in Maldegem stelt de Orde van de Akkerleuzen vanavond hun nieuwe wagen voor, voor dat carnaval. Ze nemen deel aan tal van stoeten.

En nog in Maldegem, in het Sint Annapark, gaan ze dit weekend het WK veldrijden op groot scherm volgen. Ze verwachten heel wat koersliefhebbers. Op 8 februari is er dan de Parkcross in Maldegem. De hele week zijn er heel wat events als promotie voor de koers.

Er komt een nieuwe treinverbinding tussen Zeebrugge en het Duitse Aken. De trein zal nieuwe BMW voertuigen vervoeren. Met de nieuwe sporenbundel in Zeebrugge verwachten ze meer goederenvervoer per trein.

Nu zaterdag speelt Avanti Brugge tegen Ieper in het basketbal. Het wordt dus een West-Vlaamse derby waarvoor heel wat supporters verwacht worden. Vooraf schuiven supporters aan tafel voor stoverij met friet.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat