VBRO

Regio-nieuws in het kort

Gisteren zondag trok de Carnavalstoet door Heist. Prinses Mirjam mocht heel wat kleurrijke groepen en wagens verwelkomen. Het werd dan ook een mooie stoet. Club 69 won die parade, de 2de plaats was  voor de Lekkerbekken uit Zwankendamme en de 3de plaats voor KPJ Eede. Dinsdag is er nog avondstoet in Heist. Ook in Blankenberge en in Zwevezele was er zondag Carnavalstoet.

Aan de kust is het kermisseizoen gestart. Er is foor in Blankenberge, Heist, De Haan, Zeebrugge en Oostende. Ook in Brugge is er deze week foor, meer bepaald op het Simon Stevinplein.

In zes verschillende Brugse stedelijke scholen wordt het asbest zo snel mogelijk weggehaald. Het gaat onder meer om de basisscholen van Dudzele en Lissewege.

Gisteren zondag werd een korte actie gevoerd aan de Spie bij de Blauwe Toren in Sint-Pieters. De actievoerders vragen het behoud van het groene karakter van deze zone. Het is namelijk waardevol natuurgebied.

Van op de luchthaven van Oostende zijn twee toestellen van Egyptair Cago vertrokken naar Turkije met meer dan 100 ton hulpgoederen voor de slachtoffers van de zware aardbeving.

Verschillende brandweerzones van de zone 1 West-Vlaanderen zoeken momenteel verschillende vrijwilligers. In tal van brandweerposten zijn er info-momenten gepland.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist trekt 20.000 euro uit voor de werking van de MUG heli met standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge. De badplaats wil zo meehelpen om de heli in de lucht te houden. Dat kan met heel wat sponsoring.

Brugse Gidsen met een hart schenken 5945 euro aan het Levend Archief. Ze haalden de opbrengst op met hun rondleidingen in het archief.

En aan het Wijngaardplein in Brugge is er een nieuwe zaak gestart. Het gaat om Chocolate Factory. Je kan er genieten van heerljke koffie en, zoals de naam het al laat vermoeden, chocolade.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat