VBRO

Regio-nieuws in het kort

Nu zaterdag zal het een hoogdag worden voor Prins Compie. Dan trekt de jaarijkse carnavalsstoet door de straten van Zeebrugge. De Orde van de Zeesluffer, de organisator van de stoet verwacht 14 kleurrijke wagens en groepen. De stoet vertrekt aan de Rederskaai en eindigt op de Markt waar de kermis staat. Er zijn wel steeds minder cafés om carnaval te vieren in Zeebrugge.

Zowel De Lekkerbekken van Zwankendamme als de Orde van de Pret Lissewege zijn in de prijzen gevallen op de carnavalsstoet in Heist. Er was dinsdag nog avondstoet in Heist.

In de Vaartdijkstraaat in Sint-Michiels is een gedeelte van de weg afgesloten voor het verkeer voor vallende brokstukken. Ze breken er momenteel de fietsersbrug af en vernieuwen die. De werken moeten klaar zijn tegen augustus. De brug was in slechte staat.

Sluis krijgt een nieuwe Wethouder (Schepen). Het gaat om Marloes Van Beek.

In Knokke-Heist is dijkgraaf Jan Vandepitte overleden. Hij was ook een tijdlang gemeenteraadslid. Vandepitte werd 85; zijn uitvaartplechtigheid is gepland nu zaterdag.

Ook bij de beschermde stadsgezichten in Damme en de dorpsgezichten in Vivenkapelle kunnen er nu zonnepanelen gerealiseerd worden. Daar komt nu eindelijk verandering in.

In de Stadsschouwburg van Brugge was er woensdag een vol huis voor de viering van 40 jaar dansschool Ramon. Andres en Jacqueline openden in 1983 hun eigen dansschool in de Vossensteert in Assebroek.

De vzw Basics zal op de vroegere site van De Lijn in Assebroek urban sports mogen organiseren. Er waren verschillende kandidaten voor de uibating. Uiteindelijk viel de keuze op Basics vzw.

Basketbal. Avanti Brugge moet nu zaterdag spelen tegen Guco Lier. Het zal zaterdagavond in Assebroek een spannende wedstrijd worden. Ilse van Vavavoom zal de wedstrijdbal schenken.

En nog tot en met zondag is er Krokusfoor op het Simon Stevinplein in Brugge. Het is voor de meeste foorhouders de start van het nieuwe kermisseizoen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat